Hlavní obsah

Mistrovství Moravy a Slezska v orientačním běhu hostilo Malé Hradisko

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní dům v obci Malé Hradisko, ležící mezi městečky Protivanov a Ptení, severozápadně od Plumlova, hostil orientační běžce. Ti se v sobotu 24. března zúčastnili Mistrovství Moravy a Slezska v orientačním běhu na dlouhé trati.

Foto: Josef Zajíc

Start.Ve výřezu ředitel závodu Dušan Vystavěl. 24. března 2012

Článek

Závody připravilo zkušené trio rozhodčích v čele s ředitelem závodu Dušanem Vystavělem, hlavním rozhodčím Jindřichem Smičkou a stavitelem tratí Petrem Hynkem za podpory Sportovního klubu orientačního běhu z Prostějova.

"Závodu se zúčastnilo na 400 běžců všech věkových kategorií včetně rodičů s dětmi. Hlavními závodními kategoriemi byli dnes muži a ženy H21 a D21 a nejmladší veteráni a veteránky H 35 a D35, kteří běželi dlouhou trať v rozmezí od 29 km (H21) až po 10,4 km (D35 ). Vysoké převýšení od 650 m po 330 m závodníky dokonale prověřilo. Stavitel tratí Petr Hynek připravil trasy na třech mapách rozdílných měřítek 1:10 000 a 1:15 000. Všichni se s tratěmi "poprali" velmi dobře a vítězové absolvovali závod v poměrně dobrých časech," informoval ředitel závodu Dušan Vystavěl.

"Kromě těchto kategorií zde běželi i další, ale jen na klasické trati, od desetiletých dětí až po nejstarší veterány DH 65 let. Radost jsme měli z dobré účasti rodičů s dětmi, které jsou zálohou pro rozvoj orientačních sportů," uvedl hlavní rozhodčí Jindřich Smička.

V závěru pořadatelé vyhodnotili nejlepší tři závodníky v každé kategorii a nejlepším běžcům předali medaile.

Ženy D21 vyhrála Zdeňka Kozáková z Brna (12,9 km za 98:46 minut). Muže H21 vyhrál Roman Zbranek ze Šumperka (19 km běžel za 114:59 minut). Veteránky D35 podle očekávání vyhrála Eva Horčičková z Olomouce (10,4 km za 93:25 minut) a v kategorii H35 nejrychleji běžel Petr Jašek ze Šternberka (14 km za 103:31 minut.)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám