Hlavní obsah

Mistrovství ČR v poolbilliardu všech kategorií vyvrcholilo Finálovým dnem v Praze

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. dubna vyvrcholila Finálovým dnem série mistrovství České republiky v poolbilliardových disciplínách. Mládež, senioři, muži i ženy ukázali své dovednosti před více než 30 000 diváky v Praze a Pardubicích.

Foto: cmbs.cz

Josef Nechvíle

Článek

Jak je již v kulečníkovém sportu zvykem, série bojů o mistrovské tituly poolbilliardových disciplín (kulečníku s dírami) vyvrcholila na Finálovém dni v prostorách snadno dostupných pro veřejnost, letos v OC Letňany v Praze 27. dubna. Zde se bojovalo ve finálových zápasech o tituly žen, jednotlivců, seniorů i týmů. Nechyběli slavné osobnosti podporující tento gentlemanský sport jako jsou Jiří Korn, Michal Kryštof nebo Martin Severa.

Z časových i organizačních důvodů se kategorie juniorů i kadetů odehrála již v lednu v domovské herně klubu MPC Pardubice. Junioři i kadeti mohou startovat i (jako je tomu v jiných sportech) ve starších kategoriích (vyjma seniorů), docházelo by tak ke kolizi zápasů.

Termíny odehraných mistrovství kadetů a juniorů:

8-ball - 12. 1. 2013

8-ball - 12. 1. 2013 9-ball - 13. 1. 2013

8-ball - 12. 1. 2013 9-ball - 13. 1. 2013 10-ball - 26. 1. 2013

14.1 ball - 27. 1. 2013

Tvrdá dřina dynamicky se rozvíjejícího klubu MPC Pardubice s novými talenty byla znát na počtu hráčů, kteří obsadili nejvyšší příčky MR ČR v sezóně 2013 nehledě na to, že se jednalo o jejich premiérovou účast v soutěži.

Junioři

Ve finále osmičky se střetli favorité Ivanets a Nechvíle. Pepa Nechvíle se prosadil a těsně Bohdana porazil 6:5.

V devítce se nedostal Ivanets mezi nejlepší čtyři. Nahradili jej tři talenti z MPC Pardubice - Diviš, Novák a Šulc. Honza Diviš ve finále překvapil Pepu Nechvíleho a porazil jej těsně 7:6. Získal tak první mistrovský titul.

Do finále desítky se nedostal zase Nechvíle. Opět jej nahradil Honza Diviš a hrál s Bohdanem Ivantsem. Zvítězil zkušený Bohdan 6:5.

Finále nekonečné se stalo kořistí Josefa Nechvíleho. Josef Nechvíle získal v juniorské kategorii druhý titul.

Kadeti

Oba favorité (Bohdan Ivanets a Josef Nechvíle) byly ještě poslední sezónu v kategorii kadetů (zároveň ale i juniorů) a tak se díky jejich zkušenostem od nich čekali závěrečné souboje o medaile. Otázkou bylo i zde, jak se dokáže mezi ně vklínit Pardubické mládí.

Hned v osmičce se do finále dostal Tomáš Zajíček, ale na zkušeného Ivantse nestačil a prohrál 2:6.

Finále devítky bylo kopií osmičky. Bohdan využil svůj klid a zvítězil nad Tomášem Zajíčkem 6:1.

V desítce (mezi hráči označované jako "nejspravedlivější disciplína" díky svým pravidlům) v souboji favoritů mezi Ivantsem a Nechvílem zvítězil Josef Nechvíle těsně 5:4.

V nekonečné poráží Ivanets Nechvíleho 45:22. Získal tak tři tituly v kategorii kadetů a jeden v kategorii juniorů a tím se stal neúspěšnějším hráčem série MČR 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám