Hlavní obsah

Mistrovství České republiky starších minižákyň v basketbalu hostila Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Od čtvrtka 7. května probíhalo v městském obvodu Ostrava-Jih mistrovství České republiky starších minižákyň U13 v basketbalu. Záštitu nad mistrovstvím a předáváním cen nejlepším převzal starosta Městského obvodu Ostrava-Jih Bc. Martin Bednář.

Foto: Josef Zajíc

Mistrovství ČR starších minižákyň v košíkové. Ostrava - JIH 10.5.2015.

Článek

Soutěže se zúčastnilo osm nejlepších družstev minižákyň U13. Ve dvou skupinách se utkala družstva: skupina A:  Basket Slovanka, Sokol Hradec Králové, BK Studánka Pardubice, BSK Continental Jičín, skupina B: HB Basket Praha, KB Strakonice, SBŠ Ostrava, OSK Olomouc. Všechna utkání se odehrála ve sportovní hale Dany a Emila Zátopkových.

V průběhu čtvrtka, pátka a soboty se rozehrávaly skupiny. V neděli 10. května se od 9.00 hodin hrálo o 7. místo, 5. místo, 3. místo a v 15.00 hodin bylo zahájeno finále o titul mistryň České republiky.

V tomto boji proti sobě nastoupila družstva Sokol Hradec Králové a HB Basket Praha. Hrálo se 4 x 8 minut čistého času na velké koše podle pravidel pro starší minižákyně U13.

V první části se hráčky oťukávaly, koše moc nepadaly a byla rovnost na obou stranách. Ve druhé části se ujaly vedení pražské hráčky. V třetí čtvrtině hradecké lvice stav dotáhly. Rozhodující byla čtvrtá část hry. Zde se začalo dařit hráčkám Sokola Hradce Králové. Střílely i trojky a rozdíl se navyšoval ve prospěch Hradce Králové. Za velkého povzbuzování svých fanoušků si starší minižačky U13 Hradce Králové vybojovaly vítězství a mistrovský titul. Utkání nad HB Basket Praha vyhrály v poměru 40:31. 

Po utkání proběhlo slavnostní dekorování - nejprve nejlepších jednotlivkyň a pak starosta městského obvodu Ostrava-Jih Bc. Martin Bednář předal poháry za 1. až 3. místo.

Konečné výsledky družstev: 1. místo - Sokol Hradec Králové, 2. místo - HB Basket Praha, 3. místo - BSK Continental Jičín, 4. místo - BK Strakonice, 5. místo - SBŠ Ostrava, 6. místo - Basket Slovanka, 7. místo - BK Studánka Pardubice, 8. místo - OSK Olomouc.

„Jsem úplně nadšená, protože máme zlato. S pražským družstvem se vždycky setkáváme ve finále. Už jsme se takhle za tři roky potkaly ve finále již čtyřikrát. Zatím jsme vyhrály všechny zápasy a dnes i finálové utkání v Ostravě. Z děvčat bych vyzvedla Barboru Noskovou a také Barboru Slawischovou,” zhodnotila úspěch trenérka Sokola Hradce Králové Bohumila Pásková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám