Hlavní obsah

Mistrovství České republiky 2013 v poolbilliardových disciplínách má své vítěze

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. dubna se odehrál finálový den poolbilliardových disciplín (kulečníku s dírami). V kulečníku je zvykem hrát finále na veřejných místech s vysokou koncentrací lidí, aby hráči a hráčky ukázali, že se jedná o čistý a gentlemanský sport, kde za předvedenými výkony stojí roky tvrdé dřiny.

Foto: cmbs.cz

Pohled z patra na konání MČR v poolbilliardu v OC Letňany Praha

Článek

Finálový den se letos konal v Obchodním centru Letňany v Praze. Za celý den sledovalo zápasy přes 30 000 lidí, k vidění byla česká špička - mistři nejen v pollbilliardu, ale i karambolu a snookeru jako Marek Hajdovský, Jan Janata, umělec Jiří Korn, ale i nová generace hráčů jako Josef Nechvíle, Bohdan Ivanets, David Žalman.

MR týmů 2013 (BC Praha vs. BC Mladá Boleslav)

Za BC Praha nastoupil v osmičce Jan Meisner a za BC Mladá Boleslav Dušan Nohynek. Celý zápas Meisner vedl, ale v závěru nestačil na mocný finiš Nohynka a prohrál 7:8.

Vyrovnání přinesla devítka, kde za BC Praha nastoupil Marek Hajdovský proti Mirkovi Kraušnerovi. Hajdovský vítězstvím 9:4 vyrovnal stav zápasu na 1:1.

O všem rozhodovala nejtěžší kulečníková disciplína 14.1 (nekonečná). Za BC Praha nastoupil Dávid Erös a za Mladou Boleslav Slavo Dorobant. Erös po celý zápas vedl a nedal kouli za stavu 98:72 (hráno na 100 vítězných, pozn. autora). Slavo náběhem 28 bodů zápas otočil ve prospěch BC Mladá Boleslav. Vyhrál 98:100 a Mladá Boleslav tak získala svůj první mistrovský titul v týmech.

MR jednotlivců 2013

V osmičce se ve finále střetli David Žalman (MPC Pardubice) a Petr Urban (Duns Benátky nad Jizerou), zápas skončil 8:2 ve prospěch Pardubic.

Devítku vyhrál a svůj první titul získal Tomáš Onderek (BC Havířov), když ve finále porazil Tomáše Čermína (BC Praha) 9:6. Zajímavostí je, že pro oba hráče je to první titul v kategorii jednotlivců.

V desítce se ve finále střetli Jan Suchánek (Casablanca Tábor) a Petr Urban (Duns Benátky nad Jizerou). Honza Suchánek si nenechal titul ujít a porazil Petra vysoko 8:2.

Nejtěžší disciplína 14.1 nekonečná se odehrála z časových důvodů mimo finálový den. Zvítězil Marek Hajdovský (BC Praha) nad Petrem Urbanem (Duns Benátky nad Jizerou) 100:83. Petr Urban se, díky třem finále a jednomu třetímu místu, stal nejúspěšnějším hráčem kategorie jednotlivců. Svým výkonem si vybojoval nominaci na poolbilliardové ME 2013.

MR seniorů 2013 – hráči nad 40 let

V osmičce proti sobě nastoupili Jan Janata (BC Praha) a Jiří Aust (BC Renda Roudnice nad Labem). Dramatický zápas pro sebe rozhodl čistou hrou Honza Janata ve svůj prospěch těsně 6:5.

Ve finále devítky Honza Janata nestačil na Petra Kavana z Casablanca Tábor. Kavan porazil Janatu 7:3 a získal svůj první individuální titul mistra republiky.

V desítce se opět utkali Janata vs. Aust, tentokrát však zvítězil Honza 6:4.

Poslední finále v 14.1 nekonečné vyhrál Slavo Dorobant (BC Mladá Boleslav) nad Jirkou Austem 65:28.

Reklama

Výběr článků

Načítám