Hlavní obsah

Mikulovem zní klavíry

Novinky, Jitka Sobotková

Druhá polovina srpna patří v Mikulově klasické hudbě. Na základní umělecké škole se koná až do 21. srpna již šestnáctý ročník akce Klavírní kurzy s podtitulem Audaces fortuna iuvat (odvážným štěstí přeje).

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Pořadatelem je občanské sdružení Klavírní kurzy Mikulov pod záštitou a za finanční podpory města Mikulov.

„Těší nás, že si mikulovské klavírní kurzy za dobu své existence vydobyly a uhájily prestižní místo na mapě vzdělávacích uměleckých aktivit. A letošní ročník bude opět plný krásné hudby a také koncertů pro veřejnost," řekla organizátorka Monika Czajkowská.

V úterý 18. srpna  zazní od 19.00 v zámeckém sále koncert Tomáše Kačo - Jazzové improvizace, ve čtvrtek 20. srpna se bude konat Slavnostní koncert účastníků, opět v zámeckém sále od 18.00. Odpolední matiné účastníků zazní v pátek 21. srpna od 14.00 v sále Základní umělecké školy Mikulov.

Kurzy jsou určeny pro studenty základních a středních uměleckých škol, setkávají se zde nejen milovníci hudby z řad amatérů, ale také budoucí profesionálové.

V nabídce kurzů je kromě klavírní výuky je i klavírní improvizace, sborový zpěv a pohybová taneční relaxace. Klavírní kurzy jsou rovněž příležitostí pro další sebevzdělávání pedagogů klavírní hry základních uměleckých škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám