Hlavní obsah

Mikulášský víkend v Jemnici bude nabitý

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý adventní víkend bude v Jemnici nabitý. Tradičně patří svatému Mikuláši a jeho skupince. Nejen děti se mohou těšit na setkání s ním, ale i na návštěvu pekla. Tradicí v předvánočním čase je v Jemnici se stalo i vypuštění balónků s přáním Ježíškovi.

Foto: Jirka Prokeš

Mikuláš s anděly a čerty se letos v Jemnici zastaví na dva dny.

Článek

Do Jemnice přijede svatý Mikuláš se svojí skupinkou už v pátek ráno 4. prosince. Navštíví děti ve školce a základní škole. Děti ve školce se na příjemné zpestření velmi těší, i když se zároveň bojí, aby neskončily v pekle. Mají připraveny různá říkadla a písničky a jejich třídy mnohdy vypadají jako peklo.

Vypouštění balónků s přáním ježíškovi

Dříve než se děti rozutečou do svých domovů na víkend, sejdou se v zámeckém areálu, kde ve tři hodiny odpoledne proběhne tradiční Vypuštění balónků s přáním Ježíškovi. Vypouštění balónků patří k celorepublikové akci s pokusem o vytvoření rekordu. V loňském roce se v jeden okamžik ze 415 míst vypustilo 103 738 balónků. Děti i jejich rodiče dostanou balónky zdarma.

V sobotu 5. prosince bude mít Mikuláš na Jemnicku více na pilno. Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě si připravil Mikulášské jízdy výletním vlakem. Vlak odjíždí z Jemnice ve 14 hodin. Z Moravských Budějovic o pět minut později. Cílem obou vlaků jsou Třebelovice, kde bude čekat Mikuláš a vyslechne si přání všech dětí.

Od 15 hodin je naplánováno další setkání s Mikulášem. Tentokrát v kostele sv. Stanislava na jemnickém náměstí. Jemnická farní mládež si připravila vtipnou scénku s písněmi a říkadly. Na závěr přijde Mikuláš s anděly a rozdá všem hodným dětem dárečky.

O hodinu později se Mikuláš a andělé přesunou do zámeckého areálu, kde se k nim připojí i čerti. Zde si Dům dětí a mládeže spolu s Městem Jemnice připravili zábavné odpoledne se soutěžemi pro děti, nadílkou od Mikuláše a andělů a pro neposlušné děti je připraveno "pravé" peklo. Pro zahřátí budou k dispozici teplé nápoje a také písničky pro rozpohybování těla. 

Dříve narozeným bude večer patřit Mikulášská zábava se skupinou Spektrum v jemnickém kulturním domě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám