Hlavní obsah

Mikulášská nadílka s čerty i anděly na zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. prosince bude v zámku Mníšku pod Brdy nadělovat Mikuláš. Spolu se svým doprovodem, čerty a anděly, se nastěhuje do sklepení, které se v tento den promění v tajemné peklo i veselé nebe. Po nadílce je možno navštívit také svátečně vyzdobené zámecké komnaty na Vánočních prohlídkách.

Foto: Anna Čelouchová

Zámecké peklo.

Článek

Rodiny s dětmi, menšími i většími, hodnými i zlobivějšími, statečnými i bojácnějšími, jsou zvány v sobotu 5. prosince do zámku Mníšku na Mikulášskou nadílku.

Mikuláš bude po celý den nadělovat v prostorách klenutého zámeckého sklepení, ze kterého se stane peklo plné čertů i nebe s anděly. Jak to vypadá v takovém pekle? Většinou je všude kouř, oheň pod kotli a řinčení řetězů. U nás se ale děti bát nemusí, čerti nejsou všichni zlotřilí a navíc na ně budou dohlížet hodní andělé, kteří nedovolí žádné velké strašení.

Mamky a taťkové, myslíte si, že bude mít vaše ratolest zápis v Knize hříchů? Pokud ano, určitě si nesmí zapomenout připravit pro Mikuláše nějakou vánoční koledu, pěknou písničku nebo básničku. A zaslouží si nadělit syrovou bramboru nebo sladké dobroty? Pokud budete chtít dětem připravit velký nebo i jen malý balíček plný laskomin, který si v nebi vyslouží, zabalte jej, opatřete jmenovkou a doneste do zámku. My už jej do pekla předáme. Nebudete-li mít balíček vlastní, můžete si objednat i zámecký. Vstup do sklepení je nutno rezervovat.

Po nadílce jste pak s dětmi srdečně zváni na Vánoční prohlídku zámku, při které uvidíte nazdobenou štědrovečerní tabuli, pustíte si vánoční lodičku, hodíte botou, zkusíme rozkrojit jablko, děti ozdobí stromeček, stoupneme si na sekyrku a zaskáčeme do výšky. Sváteční atmosféru můžete prožít také ve výtvarném ateliéru a vyrobit si třeba vánoční ozdobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám