Hlavní obsah

Mikuláš nabídl v Plzni nejen čerty

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předvečer svátku sv. Mikuláše nabídla Plzeň na adventních trzích mj. čertovskou módní přehlídku, v centru se konaly i další akce, například s hudbou, mluveným slovem, divadlem nebo literaturou.

Foto: Marek Velebný

Z pohádky "Kam čerti nesmějí", který uvedl soubor Zrcadlo při programu slavnostního rozsvícení Vánočního stromu na náměstí Republiky v Plzni.

Článek

Na plzeňském náměstí Republiky se každoročně konají Adventní trhy. Každý den o adventu nabízí na pódiu před katedrálou sv. Bartoloměje jiný hudební kulturní program.

V neděli 3. prosince proběhlo slavnostní rozsvícení vánočního stromu s kulturním programem, kdy vystoupil mj. neprofesionální divadelní soubor Zrcadlo s pohádkou Kam čerti nesmějí, dětský pěvecký sbor nebo na závěr večera legendární Spirituál kvintet s vánočně laděným hudebním vystoupením.

S menším předstihem se mohli děti těšit na pohádku spojenou s mikulášskou nadílkou, která se konala v Divadle Dialog o prvním adventním víkendu 2. a 3. prosince. S programem se tradičně představil neprofesionální divadelní soubor Propadlo, který uvedl představení s názvem Jak Kašpárek s Honzou chytili zloděje.

V předvečer sv. Mikuláše se po troubení ponocného pod improvizovanou zvonicí na adventních trzích konala na pódiu čertovská módní přehlídka.

V hotelu Centrál, kde se čertice připravovaly na svá vystoupení, byla také například ve stejnou chvíli uvedena do světa nová básnická sbírka mladé autorky, redaktorky Jarmily Flakové za účasti výtvarnice, umělecké fotografky a publicistky Evy Hubatové, která byla ilustrátorkou zmíněné knížky s názvem Múzou potrhaná samota. Jak už to v básnických sbírkách bývá, jedná se o prezentaci niterné výpovědi autorky z jejího života, kde velkou roli hrají city.

Ve stejnou dobu, jen o trochu později, se v Galerii Masné krámy konal koncert, hudební pořad Západočeské Univerzity s názvem Setkání s hudbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám