Hlavní obsah

Michal David se po roce opět představí v jihočeské metropoli

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice navštívil Michal David naposledy loni v říjnu při svém turné - výsledkem bylo mimo jiné sedm tisíc spokojených diváků. Překoná letos na turné ČPP CLASSIC TOUR Michal David tento výsledek? Letos se v jihočeské metropoli představí 31. října.

Článek

V poslední říjnový den vystoupí od 20.00 hodin, tentokrát v DK Metropol na Senovážném náměstí 2.

Michal David absolvuje turné pod názvem ČPP CLASSIC TOUR Michal David 2012. Jedná se o jeho unikátní turné, kde zazní, jak sám uvedl, lovesongy.

Návštěvníci koncertů se tak mohou těšit např. na písně Největší z nálezů a ztrát, Každý mi tě, lásko, závidí, Je to blízko, Tak se lásko měj, Pár přátel, Nenapovídej, Vůně ženy, Discopříběh, Chtěl bych žít tak, jak se má, Vidím tě všude a mnoho dalších. Zpěváka Michala Davida doprovodí 26členný symfonický orchestr, na klavír se doprovodí sám.

Malá biografie:

Michal David se prosadil nejen jako zpěvák, ale stejně úspěšně také jako skladatel. Vydal 16 sólových alb. Prodal více než 3 000 000 nosičů, jen posledního výběrového alba prodal přes 200 000 kusů. Je autorem hudby k divácky velice úspěšným filmům Vítr v kapse, Láska z pasáže, Discopříběh 1, Discopříběh 2.

Michal David vystupoval se skupinou Kroky, v roce 1987 založil skupinu Allegro. Je vlastník hudebního studia MIDA. Je autorem písní pro Lucii Bílou, Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou a řadu dalších českých a slovenských interpretů.

Nyní se věnuje zejména autorské a producentské činnosti, 22. února 2002 měl premiéru jeho muzikál Kleopatra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám