Hlavní obsah

Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského po osmnácté

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctý ročník festivalu se jménem významného operního pěvce se koná každoročně jak v sálech, tak pod širým nebem Českomoravské vysočiny regionu Třebíčska. Letní dny od 6. do 20. srpna slibují bohaté kulturní zážitky. Již teď možno vybírat z pestré nabídky.

Foto: Plakát festivalu ARS/KONCERT

Článek

Hlavním dějištěm festivalu je zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou. Úvodní i závěrečný koncert se konají tradičně v krásném prostředí zámecké zahrady. 

Zahajovací galakoncert představí vítěze loňského ročníku Světové operní soutěže Plácida Dominga „Operalia“ v Londýně Je jím rumunský tenorista Ioan Hotea, který vystoupí společně se sopranistkou Kateřinou Kněžíkovou, sólistkou Národního divadla Praha. Moravskou filharmonii Olomouc bude řídit dirigent Sebastiano Rolli  ve znamení árií z italských oper

Tečkou za festivalem v témže prostředí bude Beethovenova 9. symfonie s „Ódou na radost“ v podání sólistů, Českého filharmonického sboru Brno, orchestru Czech Virtuosi. Dirigentem bude Jakub Klecker. Závěrečnou vizualizací po koncertě se na festival po třech letech vrací Flash Barrandov Jaroslava Štolby.

Mezi těmito dvěma velkými koncerty osloví řada atraktivních hudebních nabídek jak klasické, tak i populární hudby. Novým koncertním místem festivalu se stane opravená budova pozdně barokního zámku v Dukovanech. 17. srpna tu bude koncertovat Český filharmonický sbor se skladbami a cappella.

V historickém sále zámku ve Valči operní árie a duety v doprovodu klavíru (10. srpna) se stanou spojnicí česko-italského programu. Stejné místo uvítá Písničky ze Semaforu v podání nestárnoucího Jiřího Suchého a Jitky Molavcové (18. srpna).

V dalešickém pivovaru proběhne Rendez-vous s Radkou Fišarovou a francouzským šarmem jejích písniček (12. srpna). Velký zájem vzbuzuje vystoupení Vojtěcha Dyka a brněnského B-Side Bandu 14. srpna v zámecké zahradě v Jaroměřicích. Dodejme, že v rámci Tradičního posvícení v Jaroměřicích vystoupí 14. srpna folková skupina Žalman & spol. To ovšem celou festivalovou nabídku nevyčerpává.

Vstupenky budou v prodeji od pondělí 13. června 2016 v síti CK TIPATOUR, na pokladně zámku a v TIC v Jaroměřicích, na recepci Sport-V-Hotelu v Hrotovicích, v hotelovém komplexu ve Valči i v Akciovém pivovaru Dalešice. Rezervace na www.badeso.cz/mhfpd.

Reklama

Výběr článků

Načítám