Hlavní obsah

Městská slavnost Dotkni se Písku se letos ponese v duchu doby husitské

Novinky, Lucie Holá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská slavnost Dotkni se Písku má ve městě již dlouhodobou tradici. Každý rok se návštěvníci těší z bohatého programu. A letos tomu nebude jinak. Oslavy se ponesou v duchu vzpomínek na římskokatolického kněze Mistra Jana Husa, neboť si letos připomínáme výročí 600 let od jeho úmrtí.

Foto: Jan Vávra

Městská slavnost "Dotkni se Písku"

Článek

Městská slavnost oživí historické centrum města Písku ve dnech 12. - 14. června. Oslavy se ponesou v duchu doby husitské a návštěvníci se mohou těšit na historický průvod městem, přehlídku palných zbraní, husitské dělostřelectvo, šermířská vystoupení a pouliční divadlo. 

V ulicích města se také rozezní středověká hudba, k vidění bude ohňová show, žonglérská a kejklířská představení. V rámci programu zazní také moderní hudba, ale například i cimbálovka. 

Třídenní přehlídka zajímavých historických, kulturních, hudebních a divadelních akcí vyvrcholí ohňostrojem nad zlatonosnou řekou Otavou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám