Hlavní obsah

Městská policie řešila problémy exmanželského páru

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena z Karviné-Nového Města požádala v sobotu 5. března hlídku městské policie o zákrok v místě jejího bydliště. Do jejího bytu se měl dobývat bývalý manžel, ačkoliv tam nebyl hlášen k trvalému pobytu.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Společnost dělala muži jeho nynější družka, která se sporu rovněž účastnila.

"Strážníci, kteří na místo dorazili, zjistili, že muž i jeho družka jsou v podnapilém stavu. Oznamovatelka uvedla, že mezi ní a bývalým manželem panují dlouhodobé spory, které jsou již řešeny Policií ČR. Nyní však k fyzickému napadení nedošlo, proto se dožadovala pouze toho, aby oba nezvaní návštěvníci opustili místo a neobtěžovali ji," uvedlo vedení Městské policie v Karviné.

Muž však i přes přítomnost strážníků častoval svou bývalou nevybíravými výrazy. Na výzvu k prokázání totožnosti nereagoval, proto byl vyzván k následování hlídky do služebního vozidla, aby mohl být převezen k jejímu ověření. Na to se postavil do bojového postoje se slovy „tak si mě dostaňte do auta“. Ani na opakované výzvy nereagoval, proto strážníci museli použít hmatů a chvatů sebeobrany a služebních pout při překonání jeho aktivního odporu.

V té chvíli se do děje aktivně vložila i mužova družka. Skočila jednomu ze strážníků na záda a snažila se zákrok překazit. Následovalo použití hmatů, chvatů a rovněž přiložení pout. Poté byli oba převezeni k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

Tím však zákrok ze strany strážníků nekončil. Jakmile byl muž bez pout, opět se pokoušel o napadení strážníků. "Přitom jim vyhrožoval, že se nechá někým udeřit basebalovou pálkou přes ledviny, bude po nich požadovat náhradu a nechá je propustit," dodalo vedení Městské policie v Karviné.

Ani mužova družka nezůstávala pozadu. Její agresivita vzrůstala natolik, že ji personál záchytky musel připoutat k lůžku.

Reklama

Výběr článků

Načítám