Hlavní obsah

Měnínští zvou na Markétské hody

Novinky, Jiří Smutný

Sportovní klub Měnín a měnínští stárci pořádají od soboty 15. července do pondělí 17. července tradiční Markétské hody. Uskuteční se jako obvykle ve sportovním areálu a vyhrávat budou Stone, Hovorané a Modul.

Foto: Jiří Smutný

ilustrační foto

Článek

V sobotu ve 14.00 hodin vyrazí stárci a stárky do měnínských ulic a dům od domu budou zvát na hody. Ve 20.00 hodin začne hodová taneční zábava se skupinou Stone v obsazení Petr Kameník (kytara, baskytara, zpěv), Karel Kameník (klávesy, kytara, zpěv), Anna Květoňová (zpěv, klávesy), Václav Paclt (kytara, baskytara, zpěv) a Petr Lesa (bicí, zpěv).

V neděli 10.30 hodin bude v kostele sv. Markéty sloužena hodová mše svatá. Ve 14.00 hodin vyjde krojovaný průvod obcí. Stárky bude doprovázet dechová hudba Hovorané z Hovoran, oblečená v podlužáckých krojích a vedená kapelníkem Jendou Cigánkem. Po ukončení průvodu se bude tančit moravská beseda. V 17.00 hodin začne dětské vystoupení a ve 22.00 hodin krojovaná diskotéka.

V pondělí v 17.00 hodin se vydá na pochod obcí krojovaný průvod ženatých mužů za doprovodu dechové hudby Hovorané. Ve 20.00 hodin začne hodová taneční zábava se skupinou Modul ve složení Milan Strouhal (kytara, zpěv), Ondřej Strouhal (klávesy, harmonika), Alexandra Sajbenová (zpěv), Alena Geršlová (zpěv) a Marek Vermousek (klávesy).

Reklama

Výběr článků

Načítám