Hlavní obsah

ME v aerobiku: Ani tři skvělé české závodnice Belgičanku van Brande z trůnu nesesadily

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary hostily Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku, fitness týmech a hip-hop: 23. až 27. 5. se ve Spa Hotelu Thermal utkalo na 1 000 závodníků. Drama se odehrálo v kategorii dospělých žen, kdy české trio podlehlo Belgičance Van Brande. Porotu i diváky okouzlila zlatá juniorka Kudláčková.

Foto: Norbert Farkas (eventphotography.eu)

ME 2017 Karlovy Vary - Karolína Kudláčková - SA ženy junior

Článek

Velkým překvapením na letošním mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku byla Tereza Tydlitátová z Corridoor Teamu, která se po třech letech pauzy a vážném zranění, vrátila úspěšně na mezinárodní závody. Je mistryní ČR v dospělé kategorii žen a v roce 2014 získala zlatou na mistrovství světa v kategorii dospělá tria. Na evropský šampionát dorazila letos perfektně připravená a Belgičance Lisse Van Brande v prvním i druhém kole šlapala na paty. Právě ta se ale nakonec stala vítězkou a Tereza Tydlitátová získala stříbrnou medaili.

Další obávaná závodnice Adéla Citová z Fitness Studia Louny se evropského šampionátu účastnila teprve podruhé. K získaným titulům juniorské mistryně Evropy a světa loni na ME získala stříbrnou medaili i ve sportovním aerobiku dospělých žen – zlato jí tehdy přebrala právě zkušená medailistka Belgičanka Lissa Van Brande. Letos skončila Adéla Citová třetí.

Silné ženské trio doplnila další nadějná posila českého týmu, Tereza Kudláčková z Fit Family Clubu Ústí nad Labem, která skončila na čtvrtém místě.

Publikum si získalo ženské trio dospělých 

Reputaci si však Češky napravily v kategorii dospělých trií, v níž jsme měli silné zastoupení. Zlatou si právem odnáší Fitness Studio Louny v sestavě Adéla Citová, Kristýna Zahradníčková a Lucie Veličková. Adéla i Kristýna jsou zkušené singlistky s řadou medailí, tady ale převedly perfektní cit pro týmovou práci a energie z jejich vystoupení jen čišela. Druhou příčku obsadil Fitness Center Báry a Hanky Šulcových a třetí Corridoor Team.

Zahanbit se nenechaly ani české závodnice v kategorii dospělých fitness týmů – ve Fitness petite step zvítězil One Club Brno, ve Fitness petite aerobic Aerobic Team Praha, ve Fitness grande aerobic získal druhé místo Fitness Center Báry a Hanky Šulcových a ve Fitness grande step si domů odváží třetí příčku Oxygen Příbram.

Krásnou stříbrnou medaili si z ME odváží také Michal Toman a Markéta Koblerová z Fit Studia D v kategorii páry dospělí.

Královnou juniorek se stala Karolína Kudláčková 

Silné zastoupení mívá Česká republika tradičně v kategoriích juniorů. Velké a napínavé utkání se odehrálo v kategorii žen, v němž po dramatickém boji zvítězila Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov. Potvrdila tak svou mezinárodní úspěšnou reputaci – je loňskou mistryní světa. Druhá skončila Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcových. V kategorii junioři muži na zlatou příčku dosáhl Radek Dvořák z Maniak Aerobik Havířov, jako druhý se umístil Tomáš Dvořák ze studia K Barrandov. V juniorských triích předvedl perfektní výkon, jímž si vysloužil první místo, Corridoor Team, který v této sestavě vystoupil vůbec poprvé. V kategorii junioři Fitness Grande aerobic si zlato odváží Fitness Center Báry a Hanky Šulcové.

Vůbec nejvíce medailí si ale již tradičně odvážejí čeští kadeti, kteří dali závodníkům z ostatních zemí minimální šance na úspěch a potvrdili tak znovu své evropské prvenství.

Reklama

Výběr článků

Načítám