Hlavní obsah

Mateřská škola Semínko zve na seminář Výchova mezi důvěrou a strachem

Novinky, Pavel Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 10. listopadu 18:00 do neděle 12. listopadu 12:00 se bude v Mateřské škole Semínko v Toulcově dvoře v Praze-Hostivaři konat seminář zaměřený na důvěru i strach a pochopení vývoje a potřeb dětí. Seminář povedou věhlasní norští pedagogové Godi Keller a Johan Ahlbom.

Foto: Pavel Kašpar

MŠ Semínko v Toulcově dvoře v čele s ředitelkou Magdalénou Kapuciánovou získává ocenění i pořádá osvětové akce pro veřejnost.

Článek

Zúčastnění z řad veřejnosti i pedagogů se naučí nové strategie, jak zvládat složitá období v dětském životě, jak prohlubovat kreativitu, jak si najít k dítěti cestu a budovat s ním vztah.

Na programu budou také cvičení, pomocí kterých se rodiče dostanou také do kontaktu se sebou samým, vlastní intuicí a tvořivostí.

Johan Ahlbom, zakladatel Intuitivní pedagogiky

Johan Ahlbom je spolu se svým otcem Pärem Ahlbomem zakladatelem Intuitivní pedagogiky. Od roku 1985 učil v několika waldorfských školách ve Skandinávii, v současnosti působí ve škole nedaleko Bergenu v západním Norsku, kde pracuje s mladými lidmi, kteří z nejrůznějších důvodů nezvládají běžnou školu.

Intuitivní pedagogika pracuje zejména s hudební improvizací, hrami a bdělou pozorností.

Godi Keller, pedagog s duší vypravěče

Godi Keller do České republiky již zavítal, je mentorem několika škol a byl hlavním hostem Letní školy pro pedagogy lesních MŠ 2016. Žije střídavě ve Slovinsku a v Norsku.

Je nezávislým lektorem, vypravěčem, spisovatelem a učitelem. Učil na základních školách a je uznávaným lektorem v mnoha vzdělávacích programech nejen v Evropě, ale i například v Indii. Již 20 let vede vzdělávací kurzy pro rodiče a pracuje také s nezaměstnanými lidmi a problémovou mládeží. Jeho kniha Škola srdce(m) brzy vyjde i v češtině.

Mateřská škola Semínko je soukromou mateřskou školou s environmentálním vzdělávacím programem. Zaručuje kvalitu a odbornost, je akreditovanou školkou, zapsanou v rejstříku MŠMT. Důraz je kladen zejména na ekologickou výchovu, vzdělávání a osvětu.

Aktuálně ve školce pracuje zhruba 20 pracovníků. Mateřská škola Semínko získala jako první v Praze titul „Skutečně zdravá škola“, je zapojena do projektu „Zdraví na talíři“, v roce 2012 získala vyznamenání jako projekt „Dekády pro vzdělávání k udržitelnému rozvoji“ pod záštitou UNESCO.

V pátek 10. 11. bude program probíhat od 18:00 do 20:00, v sobotu 11. 11. od 9:00 do 12:00 a po přestávce od 13:30 do 17:30, v neděli 12.11. od 9:00 do 12:00. Cena semináře je 1900 Kč pro studenty a seniory a 2500 Kč pro všechny ostatní. Zváni jsou nejen rodiče, ale také široká veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám