Hlavní obsah

Marta Kubišová se zařadí mezi Slavíky ve zlatě

Novinky, Martin Šimko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká mincovna vzdává hold Martě Kubišové a u příležitosti jejích 75. narozenin vydává zlatou pamětní minci s její podobou. Zpěvačka se ve čtvrtek 5. října zúčastní slavnostní ražby v Jablonci nad Nisou, po které bude následovat autogramiáda.

Foto: Česká mincovna

Zlatá uncová medaile Marta Kubišová proof

Článek

Marta Kubišová získala tři Zlaté slavíky a také se zaryla do paměti všech jako hlas svobody, když 21. listopadu 1989, v době Sametové revoluce, na Václavském náměstí zazpívala z balkonu Modlitbu pro Martu a také československou hymnu.

Svého prvního Zlatého slavíka získala již ve svých 25 letech v roce 1967. Již následujícího roku se umístila ve stejné soutěži na třetím místě. Další Zlatý slavík na sebe však nenechal dlouho čekat. Hned v roce 1969 obdržela toto ocenění již podruhé a třetího uznání se jí dostalo roku 1970.

Česká mincovna se rozhodla vzdát hold této vynikající zpěvačce a vytvořila pro ni pamětní medaili hned ve čtyřech typech – číslovanou zlatou půluncovou medaili, stejně tak i nečíslovanou, zlatou uncovou medaili a stříbrnou medaili.

Marta Kubišová se zúčastní slavnostní ražby přímo v České mincovně v Jablonci nad Nisou ve čtvrtek 5. října. Následně se se svými fanoušky setká od 15 hodin v prodejně České mincovny na Mírovém náměstí v Jablonci nad Nisou, kde také bude probíhat autogramiáda.

Marta Kubišová v tomto roce slaví své 75. narozeniny, a právě proto se rozhodla Česká mincovna oslavit toto jubileum s ní a zařadit ji mezi hvězdy jako jsou Karel Gott, Lucie Bílá či Hana Zagorová, kteří již svoji zlatou pamětní minci mají.

Reklama

Výběr článků

Načítám