Hlavní obsah

Maraton zumby vynesl 13 tisíc na speciální kočárek pro dvouletého chlapce

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý večer se na prostějovském náměstí Svobody rozezněly pod širým nebem rytmy latinskoamerické hudby. Na 70 dospělých a dětí si přišlo zacvičit. Lektorka Darina Vaverková uspořádala na hřišti „Zumba maraton pro Matyáška“.

Foto: Michal Mucha

Společné foto před začátkem Zumba maratónu

Článek

Výtěžek z této akce šel jako příspěvek na speciální rehabilitační kočárek pro rodiče dvouletého tělesně postiženého Matyáška Hadry. Vybralo se celkem 13 tisíc korun.

Chlapec má vrozenou vývojovou vadu mozku, redukci bílé hmoty. Jeho motorika je tudíž velmi omezená. 

„Můj syn chodí do školy s Nikolou, sestřičkou Matyáška. Maminku jsem poznala na třídních schůzkách a jejich příběh mě dojal a zároveň naštval,“ vysvětlila iniciátorka této akce Darina Vaverková. „ Bohužel náklady na pomůcky pojišťovna nehradí a stát asi nemá zájem těmto lidem pomáhat, a tak jsem se rozhodla uspořádat tuto charitativní akci,“ dodává Darina.

Kočárek je pro chlapce nutností

„Rehabilitační kočárek je pro nás v podstatě nezbytnou nutností pro běžný chod života,“ svěřila se maminka Matyáška. „V běžném kočárku se mu sedí velice špatně, nemá v něm oporu páteře a hlavy, což může vést ke zhoršení jeho zdravotního stavu,“ dodala. Rodiče musí s Matyáškem čtyřikrát denně cvičit náročnou Vojtovu metodu.

Zájemci, kteří by rovněž chtěli přispět na kočárek pro Matyáška, tak mohou učinit na webu www.matyaskovanadeje.cz, kde najdou kontakt a další podrobnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám