Hlavní obsah

Lupič se zbraní přepadl benzínku, utekl ale bez peněz

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loupežné přepadení čerpací stanice, při kterém pachatel nakonec odešel s prázdnou, se odehrálo v úterý 25. října v obci Světice v okrese Praha-východ. Příchozí muž zde střelnou zbraní ohrožoval obsluhu pumpy a požadoval vydání hotovosti.

Foto: Policie ČR

Lupič s krátkou křesadlovou perkusní zbraní.

Článek

Pachatel do čerpací stanice vstoupil po jedenácté hodině večerní a v ruce držel střelnou zbraň. Prodavačka za pultem utekla do zadní místnosti. Tam se nacházela i druhá žena, která začala volat o pomoc. Lupič se tohoto jednání zalekl a následně prchnul.

Kriminalisté pomocí záběrů z kamerového systému zjistili popis pachatele, kterého popsal mluvčí policie Zdeněk Chalupa: „Jednalo se o muže ve věku 40 až 50 let, mohutné, asi 180 centimetrů vysoké postavy, s prošedivělými vlasy a neholeným světlým strništěm vousů. Oblečen byl do hnědočervené mikiny, modrých džínových kalhot a na hlavě měl nasazen plátěný klobouk světlé barvy. Na nohou měl zřejmě sportovní obuv.“

Muž podle zjištěných informací hrozil krátkou křesadlovou perkusní zbraní a i v případě, že si neodnesl žádnou hotovost, mu hrozí vězení v rozpětí dvou až deseti let.

Kriminalisté žádají o pomoc veřejnost. Kdo by neznámého muže poznal, ať tyto informace poskytne tísňové lince 158 nebo předá na nejbližší policejní služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám