Hlavní obsah

Lupič s pistolí opět přepadl čerpací stanici

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci ze čtvrtka na pátek přepadl neznámý lupič čerpací stanici v ulici Habrová v Praze 3. Se střelnou zbraní dostal několik stovek. Stejná stanice byla přepadena už na začátku června.

Foto: Policie ČR

Fotografie neznámého lupiče.

Článek

Mladý muž vstoupil do prodejny pět minut po půlnoci a předstíral zájem o koupi cigaret a nápoje.

Poté obsluze sdělil, že je to přepadení, ať mu vydá všechny peníze. Prodavač muži nevěřil a tvrdil mu, že ho zná. Lupič, aby potvrdil svůj úmysl, vystrčil zpod mikiny pistoli a tím přinutil prodavače k vydání hotovosti v řádu několika stovek korun. Pachatel poté utekl směrem k ulici Malešická.

Na místo činu se dostavil i policejní psovod, který zřejmě z důvodu deště brzy ztratil stopu.

„Muž ve věku mezi 30 až 35 lety je vysoký 180 cm, hubené postavy. Má světlou pleť, oválný obličej, asi centimetr dlouhé vousy – tzv. strniště. Byl opálený a hovořil plynně česky bez přízvuku. Oblečený byl do růžové mikiny s kapucí, černých šusťákových kalhot a sportovní obuvi. Tvář si zakrýval kšiltovou čepicí fialové barvy s nápisem Sparta,“ popsala pachatele policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Policie zároveň žádá o pomoc veřejnost s identifikací pachatele. Své poznatky mohou občané telefonovat na linku 158.

Stejnou čerpací stanici přepadl neznámý lupič již na začátku června, kdy si odnesl necelých 30 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám