Hlavní obsah

Loupežnický film Prach a broky se s Příbramí rozloučí ve velkém stylu

Novinky, Tomáš Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbramští budou moci naposledy na velkém plátně příbramského kina zhlédnout loupežnický film Prach a broky. V pátek 17. června ve 20.30 svedou loupežníci poslední boj se zlou kněžnou. To ale zdaleka není všechno, na co se mohou těšit.

Foto: Prach a broky

Prach a broky

Článek

Aby si přišli na své i ti, kteří film již viděli, přivezou si zbojníci do Příbrami posilu v podobě snímku Lesapán. Temnou pohádku o hejkalovi, která byla jako krátkometrážní studentský film nominována na Českého lva.

Během besedy s režiséry Šimonem Peštou a Pavlem Soukupem se budou moci diváci ptát na zajímavosti z natáčení. Celou projekci pak zakončí 15minutový film o filmu Prach a broky, v kterém se podíváme, jak celý snímek vznikal.

O obou filmech již bylo hodně napsáno, ale stejně pro připomenutí:

Prach a broky je nezávislý amatérský snímek, který od začátku tohoto roku vyprodával důležitá kina po celé republice, je ukázkou toho, že i když nemáte velké finanční zdroje, můžete natočit nadprůměrný film. Kvalitní choreografie bojových scén, kterou připravili přední čeští kaskadéři, výběr lokací, výborná hudba, obraz a zvuk, za které se nemusí stydět ani profesionální produkce, a nejznámější loupežníci v jednom filmu, je to, co diváky přitahuje. Na plátně se také vystřídá velké množství Příbramáků, kteří spolupracují s rožmitálským spolkem Rosenthal, z. s., který má celý film na svědomí.

Lesapán je pocta K. J. Erbenovi a jeho Kytici. Temná pohádka o hejkalovi uchvátí ponurou atmosférou, profesionálními herci, výtvarnou složkou i trikovými efekty. Maska hejkala spolykala skoro polovinu rozpočtu filmu. Film studenta Ateliéru filmové a televizní grafiky pražského Umprumu Pavla Soukupa je jistě jen odrazovým můstkem k další režisérské práci a určitě o něm ještě uslyšíme.

Partnerem příbramské projekce je Malé svatohorské divadélko Gymnázia pod Svatou Horou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám