Hlavní obsah

LiStOVáNí je zpátky ve hře, podzimní cyklus čtení zahájí Vieweghovy povídky

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský stereotyp, nevěry, ale také skoro jistá smrt. To vše a ještě více z poslední sbírky povídek Michala Viewegha v další dávce LiStOVáNí. LiStOVání mělo o prázdninách v Poličce pauzu, ale od září bude opět ve hře. Podzimní cyklus scénických čtení zahájí sbírkou povídek Michala Viewegha.

Foto: Klára Kašparová
Článek

LiStOVáNí za svých 13 let existence nikdy neuvedlo žádnou knihu Michala Viewegha, aby se to zlomilo s jeho poslední sbírkou povídek Zpátky ve hře, která dokazuje, že autor se do hry nevrací, naopak v ní zůstává, uvedlo LiStOVáNí.

Autor ve svých povídkách vystavuje svou oblíbenou postavu Oskara kritickým životním momentům: manželskému stereotypu či nevěrám, ale také skoro jisté smrti. Stárnoucí hrdina ji sice přežije, ovšem záhy se ocitne ve víru těžkých následků. Jedním z nich je rozvod spojený s rozvratem Oskarových dosavadních jistot.

Viewegh, což jistě LiStOVáNí potvrdí, zůstává čtivý, svižný, ironický, melancholicky groteskní. „Zbožňuji představení, která vás k slzám rozesmějí a zároveň i dojmou. A to je přesně případ povídkové knížky Michala Viewegha Zpátky ve hře znásobené naším zpracováním. A jestli tu knihu nemáte, přijďte se nechat překvapit a případně si ji koupit podepsanou autorem,“ uvedl Lukáš Hejlík, autor projektu LiStOVáNí.

Z knihy se bude na jevišti poličského Divadelního klubu předčítat opět v říjnu. LiStOVání bude tentokrát patřit dětem, uvede totiž dobrodružné příběhy malého hrdiny Manolita Brejlouna. Vstupenky na LiStOVání je možné zakoupit v předprodeji v poličské knihovně na oddělení pro dospělé. Účinkují Alan Novotný a Markéta Lánská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám