Hlavní obsah

Líska vyhlásila soutěž o titul regionální výrobce

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž o titul regionálního výrobce podporující místní udržitelnou ekonomiku ve Zlínském kraji vyhlásilo v těchto dnech občanské sdružení Líska. Soutěž by měla podpořit a zviditelnit místní výrobce a zvýšit povědomí veřejnosti o místních produktech.

Foto: archív Lísky

Ilustrace doprovázející celý projekt.

Článek

„Chceme zároveň podpořit místní ekonomiku vedoucí k zachování tradic, tradiční výroby, řemesel a ruční práce. Zároveň se tímto způsobem snažíme rozvíjet ekologické zemědělství, využívání místních surovin a uplatňování postupů šetrných k životnímu prostředí,“ upřesnila Iva Koutná, předsedkyně Lísky.

Soutěž má čtyři kategorie: Výrobce potravin, Zemědělec a farmář, Řemeslník a Rukodělný výrobce. V regionu Zlínského kraje bude v každé ze čtyř soutěžních kategorií vybrán vítězný regionální výrobce, který získá certifikát a především se dočká vzdělávacího programu.

„Nejlepší tradiční výrobce oceníme nejen certifikátem udělujícím titul, ale také mu zajistíme jednodenní kurz marketingu, zpracujeme mu individuální marketingový plán a plán komunikace se zákazníky. Dále se může také těšit na spolupráci s externím supervizorem, který mu pomůže připravené plány uvést do praxe,“ doplnila Koutná. Organizátoři si od soutěže slibují také popularizaci a přiblížení tradičních výrobců v regionu.

Soutěž se koná až do 31. srpna. Přihlásit se mohou sami výrobci, nebo je mohou nominovat jednotlivci či zástupci veřejné správy. Nominační formuláře jsou k dispozici zde. Na základě bodového hodnocení bude porotou vybráno minimálně pět výrobců, kterým budou ceny a tituly předány v rámci programu Jablečné slavnosti v neděli 28. září 2014.

Sdružení Líska je regionální neziskovou organizací zabývající se ekologickou výchovou, vzděláváním a osvětou. Společně se svými partnery, kterými jsou převážně ekocentra, školy a střediska volného času připravuje sdružení i řadu osvětových kampaní. Těmi se snaží veřejnost motivovat k pozitivnímu vztahu k přírodě a k místům, kde lidé žijí. 

V letošním roce Líska připravila tyto osvětové kampaně: Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny, Ptáci – žijí tady s námi, Poctivě vyrobené, spravedlivě zaplacené, Stromy a my nebo Skutečně zdravá škola. 

Posláním Lísky je také vytvářet zázemí pro ekologické vzdělávání a výchovu ve Zlínském kraji, poskytovat a podporovat příklady jednání v souladu s udržitelným rozvojem. Pro pracovníky školských zařízení připravuje Líska například i metodické listy a poskytujeme jim nejrůznější výukové pomůcky.

Podrobnosti o sdružení

Výběr článků

Načítám