Hlavní obsah

Lidské části těla nalezené v Praze patří zřejmě slovenské ženě

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od prosince minulého roku vyšetřují pražští kriminalisté případ, kdy nalézali po celé Praze části lidského těla. Nyní na základě několika poznatků usoudili, že ostatky patří zřejmě ženě ze Slovenska s umělými zuby.

Foto: Policie ČR

Zubní náhrady patřící neznámé ženě

Článek

Lidské ostatky nalézali kriminalisté po celé Praze - v parku Krejcárek a v Praze 4-Krči. Experti z kriminalistického ústavu nyní zjistili, že čelisti oběti jsou z části nebo úplně opatřeny zubními náhradami. Celá horní čelist je osazena takzvaným můstkem. Dolní čelist oboustranně zkráceným zubním obloukem, v jehož středu se nachází šest původních zubů, z toho jeden viditelně s kazem.

„Stáří zubních náhrad je odhadováno na 3 až 10 let. Specialisté v oboru navíc konstatovali, že způsob uchycení těchto náhrad se v České republice nepoužívá od roku 1999. Běžným je ještě stále na Slovensku, nebo v dalších jiných zemích na východ od naší republiky,“ vylíčil pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zemřelá by měla být žena ve věku 40 až 45 let, střední 170 až 175 cm vysoké postavy, na levém rameni s mateřským znaménkem, měla hnědé vlasy. Kriminalisté se proto domnívají, že žena přijela do České Republiky za prací nebo jinou činností.

„Kriminalisté se proto obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při zjišťování totožnosti zmiňované ženy. Jakékoliv poznatky mohou pozorní spoluobčané, především z řad odborné veřejnosti, předat kriminalistům na linku 158,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám