Hlavní obsah

Letošní ročník festivalu Divadelní svět Brno se nekoná

Novinky, Jaroslav Štěpaník

První ročník festivalu Divadelní svět Brno se konal v roce 2010. Od roku 2015 nese podtitul Festival progresivního divadla, vůdčí institucí a organizátorem je Národní divadlo Brno. Odtud přišla informace o zrušení letošního ročníku festivalu.

Článek

Letošní festival Divadelní svět Brno se vzhledem k vývoji současné situace nemůže uskutečnit. Jelikož lze na podzim předpokládat celorepublikový divadelní přetlak v důsledku uvádění odložených premiér z letošního jara a léta, není možné festival přesunout na jiný termín. Zároveň nelze ani počítat s účastí velkých zahraničních souborů v náhradním termínu.

„V době příprav letošního ročníku nikoho nenapadlo, jak moc přesně se trefíme do tématu našich dní. Společenské klima se mění přímo před očima. Bohužel, nemá smysl přivážet v květnu do Brna představení a vysílat je divákům do počítačů z prázdných divadel. Ostatně zahraniční představení, u kterých jsme v pracovních tabulkách zapsali označení ‚highlight‘, nemají ani šanci překročit zavřené hranice,“ uvedl Martin Glaser, ředitel festivalu Divadelní svět Brno.

Nic se neděje, ale dít se bude vzkazují z Národního divadla Brno. Další ročník festivalu Divadelní svět Brno se uskuteční v roce 2021 ve dnech 20. až 25. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám