Hlavní obsah

Léto na Střeleckém ostrově bude hvězdné. Vystoupí legendární Ivan Král i stále populárnější Jelen

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivan Král, Vladimír Mišík a Ivan Hlas, Sto Zvířat či kapela Jelen. To jsou první potvrzené hvězdy letošního ročníku Letňáku 2017 – Léta pro Pražany. Největší letní událost na pražském Střeleckém ostrově startuje 28. dubna.

Foto: archív Ivana Krále

V létě na Střeleckém ostrově vystoupí též legenda českého i světového rocku Ivan Král.

Článek

„Malostranská beseda letos zahajuje již pátou sezónu svého Letňáku – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově, který jako v loňském roce potrvá až do konce září a v průběhu pěti měsíců nabídne přes stovku nejrůznějších kulturních produkcí. Již teď zveme například na zářijový koncert Ivana Krále. Nenechte si ho ujít, protože to bude jeho jediný koncert v Praze tento rok. Z dalších umělců to bude například Ben Cristovao, jedna z nejvýraznějších osobností současné generace. Přivítáme ho u nás úplně poprvé, a to na konci září,“ jmenuje největší headlinery letošního ročníku šéf produkce Letňáku 2017 – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově David Pešek Dvořák.

Podobně jako v předchozích letech se program ponese ve znamení pestrosti a tematické různorodosti akcí, žánrové rozmanitosti, představí se zkušení a osvědčení umělci, ale také mladé a začínající talenty.

Dramaturgie festivalu se přizpůsobuje mladým i starším návštěvníkům, dětem i jejich rodičům. Mezi dalšími prvními koncerty, jež organizátoři ohlásili, se objevují vystoupení kapely Jelen (18. 6.), Vladimíra Mišíka a Ivana Hlase (16. 8.), formace Sto zvířat (31. 8.) a Xaviera Baumaxy a Muchy (6. 9.).

„Kromě koncertů na Velké scéně budou v průběhu konání Letňáku 2017 probíhat již tradičně i akce na plovoucí scéně Ponton, na kterou je vstup zcela zdarma. Odehrávají se tam různorodé DJ´s večery a komornější koncerty od bluesu, popu, rapu, jazzu, funky, až po deephouse či elektroswing. Začátky akcí na Pontonu jsou zhruba v 18 hodin, na Velké scéně budou mezi 19. a 20. hodinou,“ doplnil hudební program David Pešek Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám