Hlavní obsah

Letní scéna Divadla Bolka Polívky zahajuje

Novinky, Jiří Smutný

Od 21. července do 23. srpna bude patřit Biskupský dvůr Moravského zemského muzea v Brně Letní scéně Divadla Bolka Polívky. Diváci uvidí vybrané inscenace z repertoáru DBP, hostující inscenace pražských divadel i hudební večer s texty Milana Lasici v podání kapely Petra Lipy.

Foto: Jiří Smutný

Biskupský dvůr před vybudováním hlediště a jeviště

Článek

Program Letní scény zahájí novinka Šašek a syn a diváci nepřijdou ani o další představení s Bolkem Polívkou (DNA, Mínus dva, Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho). Chybět nebude ani Šest tanečních hodin v šesti týdnech s Chantal Poullain a Martinem Krausem. Pro velký zájem veřejnosti o toto představení bylo do programu přidáno jedno navíc 25. července ve 20 hodin.

V neobvyklé „obrácené“ podobě se představí návštěvníkům i samotný Biskupský dvůr. Diváci budou sedět v hledišti zády ke katedrále sv. Petra a Pavla.

„Toto řešení nám umožní zajistit na jevišti potřebné technické zázemí pro jednotlivá představení. Hlediště bude mít kapacitu 498 míst. Prodávat vstupenky jsme začali už v polovině května, zájem je veliký, takže doporučujeme s nákupem vstupenek neotálet,“ uvedl ředitel Divadla Bolka Polívky Ondřej Chalupský.

Předprodej je v pokladně DBP na Jakubském náměstí a hodinu před představením v Moravském zemském muzeu na Zelném trhu. Vstupenky lze pořídit i prostřednictvím webu DBP (www.divadlobolkapolivky.cz), kde jsou i podrobné informace o programu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám