Hlavní obsah

Letní bobová dráha v Petříkově láká na adrenalin

Novinky, Vendula Foldyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nádhernou přírodu Jeseníků i adrenalinový zážitek nabízí letní bobová dráha v Petříkově, která v pátek 18. dubna po zimní pauze opět otevřela své brány.

Foto: archiv sportovního areálu Kaste

Bobová dráha v Petříkově je častým cílem školních výletů.

Článek

„Je dlouhá 800 metrů a pyšní se největším, stometrovým převýšením v České republice,“ uvedl František Kaštyl, vedoucí sportovního areálu Kaste, v němž se adrenalinová trať nachází. Návštěvníky láká 15 zatáčkami, třemi terénními zlomy a maximální rychlostí až 45 kilometrů za hodinu.

Letošní sezóna přináší novinku ve formě moderních opěrek v bobech, které zajišťují jezdcům nejen větší bezpečnost, ale také pohodlí.

„Vnuci jsou z jízdy nadšeni. Z počátku jsem měla o ně strach, atrakce mě však mile překvapila. Boby jsou totiž opatřeny brzdou, která umožňuje každému zvolit optimální rychlost a styl jízdy. Rozhodně tady nejsme naposledy,“ uvedla Libuše Fluxová z Valašska.  

Ocenila, že areál nabízí také možnost vyzkoušet si střelbu z luku na cíl. Děti i dospělí si pod zkušeným dohledem mohou otestovat velmi kvalitní luky.

„Na sobotu 7. června pro malé i velké, zkušené i začínající lukostřelce připravujeme soutěž,“ dodal František Kaštyl, který věří, že oblíbený sport s tisíciletou tradicí letos ještě více zpestří program návštěvníkům bobové dráhy. Jen v loňském ji otestovalo 12 tisíc milovníků nevšedních zážitků, mezi nimiž jsou také zahraniční turisté zejména z Polska, Anglie a Ruska.

Reklama

Výběr článků

Načítám