Hlavní obsah

Les v Mělčanech u Dobrušky patřil pohádkovým bytostem

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota patřila v Mělčanech u Dobrušky dětem, které sem přilákal Pohádkový les, který pro ně připravil dobrušský Dům dětí a mládeže.

Foto: Jana Melicharová

Pohádkové bytosti z Pohádkového lesa v Mělčanech u Dobrušky

Článek

Téměř sto čtyřicet dětí a jejich rodičů se nezaleklo tmavé oblohy, která panovala nad Mělčanami, a občasných dešťových přeháněk, které zkrápěly zdejší táborovou základnu, a přišlo se v sobotním dopoledni podívat na známé postavičky, které znají z pohádek. A tak ve zdejším lese ožil král s královnou, Popelka, Křemílek a Vochomůrka a dalších téměř třicet hrdinů známých českých i světových pohádek.  

„Každý rok se pilně již několik měsíců dopředu chystáme na náš tak oblíbený Pohádkový les. Vybíráme postavičky, připravujeme mapu, kterou pak každý dětský účastník dostane společně s kartičkou na razítka do ruky, a pečeme perníčky jako odměnu za splněné úkoly,“ poznamenala jedna z organizátorek a zároveň pracovnice DDM v Dobrušce Jitka Macková.

Letos se samotného Pohádkového lesa zúčastnilo třicet čtyři pohádkových postaviček, které stejně jako v uplynulých letech představovali přátelé a kamarádi DDM v Dobrušce. Ti obsadili dvacet pohádkových stanovišť.

„I když nás letos trochu zradilo počasí a přišlo méně dětí, i tak si myslíme, že se nám Pohádkový les vydařil a už se zase těšíme na ten další,“ poznamenala vedoucí DDM v Dobrušce Jaroslava Šafářová.

Měla pravdu. Pochvalou všem, kteří letošní Pohádkový les připravili, byly spokojené tváře dětí a poděkování od jejich rodičů, kteří si Pohádkový les také užili. A nikomu v tu sobotu nevadily zablácené boty a mokré oblečení, protože pohádkový svět v Mělčanech u Dobrušky byl prozářený sluncem, které hřálo z rozesmátých tváří malých účastníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám