Hlavní obsah

Legenda českého folku potěší Mikulov

Novinky, Dana Smrčková

Spirituál kvintet má namířeno do Mikulova. Nejstarší českou folkovou skupinu v novém složení tam 23. února přivítají v Městském kině. Vstupenky na jejich koncert jsou již v předprodeji.

Foto: archiv Spirituál kvintet
Článek

Loni Spirituál oslavil půl století svého působení a od Nového roku má jeden koncert za druhým, v Čechách i na Moravě. „Kdykoliv přijedeme na jižní Moravu a uslyšíme, jak zpíváte a hrajete, nejraději bychom to zabalili a nechali vše na vás,“ usmívá se Dušan Vančura, který ve skupině exceluje zpěvem a hrou na kontrabas. Mikulov, to je pro něj zámek, Svatý kopeček a vinné sklípky.

„Jednou jsme byli pozváni po mikulovském koncertě do sklípku k Augustům –  tuším, že společně s paní Hegerovou – a po návratu do zámku, kde jsme byli ubytovaní, jsme ještě zinscenovali první dějství Prodané nevěsty, přičemž Mařenku ztvárnila manželka našeho zvukaře. Nezapomenutelný zážitek, vaše město bude žít věčně v našich vzpomínkách a vyprávěních,“ zavzpomínal.

V Mikulově čeká na fanoušky Spirituálu běžný repertoár skupiny a jeden nový hlas. Od ledna se Spirituálem totiž vystupuje Veronika Součková. „Možná zazpívá i nějakou moravskou lidovou. Na ni se určitě můžete těšit, a ne jenom ze zvědavosti. Však uslyšíte,“ naznačil Vančura.

Koncert začne v 18 hodin, vstupenky za 180 korun jsou k dostání pouze v kanceláři Mikulovské rozvojové (budova Městského kina), kontaktní osobou je Pavlína Janderková (519 444 588, janderkova@mikulov.cz).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám