Hlavní obsah

Lázně Luhačovice ohlásily příznivý vývoj počtu klientů

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet zájemců o lázeňský pobyt v Lázních Luhačovice v tomto roce narůstá. Letos v prvním pololetí zde absolvovalo pobyt 17 143 hostů, což je meziroční nárůst o 9,7 %, a počet pobytových dnů vzrostl o 16 %.

Foto: Lázně Luhačovice, a.s.

Lázeňské náměstí a Jurkovičův dům.

Článek

Nebyla ale srovnávána stejná lůžková kapacita vzhledem k rozšíření kapacit po rekonstrukci hotelu Morava. Reálný nárůst byl asi 3 % z hlediska počtu klientů, u pobytových dnů je to cca 5 %. Informoval o tom výkonný ředitel Lázní Luhačovice Jiří Dědek.

Během prázdninových měsíců, v červenci i srpnu, kdy je poptávka po lázeňské péči největší, byly kapacity lázeňských hotelů a penzionů plně obsazeny. K nárůstu došlo jak u české tak i slovenské klientely.

Celkový nárůst pobytových dnů je v červenci a srpnu o cca 5 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Ve 2. pololetí letošního roku lázně očekávají nárůst díky rozšířené lůžkové kapacitě. Ve vztahu ke stejnému období loňského roku předpokládají nárůst počtu hostů o 3 % a počet pobytových dnů by měl být přibližně o 5 % vyšší.

Celkový počet hostů v roce 2016 by tak měl dosáhnout 34 000.

V současnosti pokračuje v lázeňském areálu modernizace energetického hospodářství v Lázních Luhačovice, a. s., a s tím je spojeno i omezení pohybu osob a vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám