Hlavní obsah

Ladislav Špaček pokřtil v Ostravě svou novou knihu Obrazová etiketa

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 6. listopadu se konal v KNIHCENTRU.cz Ostrava křest nejnovější knihy Ladislava Špačka Obrazová etiketa.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.11.2015. KNIHCENTRUM.cz - Ladislav Špaček pokřtil svou novou knihu Obrazová etiketa.

Článek

Jako vždy přišel Ladislav Špaček (1949), spisovatel, moderátor, pedagog a propagátor etikety, špičkově společenský oblečený v modrém obleku, modré proužkované košili a s předpisovým uzlem na kravatě. Hnědé naleštěné boty doplnily jeho společenský úbor.

Ladislav Špaček vysvětlil přítomným, proč Obrazová etiketa. Zmínil, že vše se mění. Přestalo se pro rychlost žití číst. Nejvíce prodávané denní tisky jsou zahlceny obrazy, obrázky, fotkami a text je to poslední, co čtenář potřebuje.

„Proto jsem se rozhodl vydat obrazovou etiketu, aby majitel knihy, čtenář, se co nejrychleji dověděl, jak se zachovat. Jdeš do společnosti, máš zde fotografie, která košile se hodí ke které kravatě - a k tomu všemu jaký si máš pořídit oblek,” řekl autor v úvodu.

„Je škoda, že ve  většině případů chodíme neustále téměř stejně oblečeni, už jaksi nerozlišujeme, do jakého prostředí se oblékáme. Třeba tričko - podíval se na jednoho z přítomných - ano ke sportu, při práci na zahrádce, ale v tomto prostředí by se hodilo něco společenštějšího,” vysvětlil Ladislav Špaček.

Velmi pregnantně a přesně odpovídal na otázky z pléna, které rozebral až do dějinných souvislostí. Vrátil se k vydání své knihy pro děti Dědečku, vyprávěj a ke druhému dílu Dědečku, ještě vyprávěj.

„Vždyť je velmi důležité, abychom právě dětem, vnoučatům ukazovali směr jejich slušného chování. Děti jsou schopné přijímat nápodobu. Tedy jak se dospělí budou chovat před dětmi, tak se ony budou chovat dále ve svém životě,” dodal Ladislav Špaček.

I ke křtu své knihy Obrazová etiketa přistoupil originálně. Přesně popsal, jak se připravují velmi čisté skleničky, jak se drží. Nakonec přesně ukázal otevření láhve se sektem. „Láhev nesmí vybouchnout, ale musíme slyšet je takový jemný jakoby pšouk...” dodal.

Po křtu knihy následovala autogramiáda. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám