Hlavní obsah

Kytarový festival Mikulov opět nabídne světová esa

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov se počátkem letních prázdnin stane centrem kytarového dění. Ve dnech 5. - 11. července se zde uskuteční již 29. ročník mezinárodního kytarového festivalu Mikulov 2015.

Foto: archiv KFM
Článek

Mikulovský kytarový festival patří již tři desítky let k nejvýznamnějším akcím svého druhu nejen v České republice, ale i v celém středoevropském regionu.

„Hlavním cílem festivalu je představit domácímu publiku i zahraničním účastníkům špičkové osobnosti světa klasické kytary a zpřístupnit naší odborné i laické veřejnosti informace o nejnovějších trendech v oblasti tvorby a interpretace kytarové hudby. Této možnosti každoročně využívají desítky aktivních účastníků především z řad posluchačů konzervatoří a vysokých hudebních škol. Odpolední a večerní koncerty v prostorách mikulovského zámku jsou určeny široké veřejnosti,“ řekl za organizátory festivalu Miloš Šír.

V letošním roce se v rámci festivalového programu na koncertním pódiu představí Tilman Hoppstock a Gismo Graf Trio z Německa, Štěpán Rak z České republiky, Gabriel Bianco z Francie, Rafael Aguirre ze Španělska, Adriano Del Sal a Andrea de Vitis z Itálie, španělsko-řecké Duo Melis, Darmstädter Gitarrentrio z Brazílie, Ukrajiny a Španělska a samozřejmě i účastníci festivalu. Kytarový orchestr složený z účastníků festivalu bude řídit Rostislav Coufal z České republiky

Koncerty v nástupním sále mikulovského zámku začínají v 17.17 a ve 20.20 hodin. Vstupenky v ceně 50 a 100 Kč budou v prodeji v místě konání před začátkem koncertu, na odpolední koncerty je vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám