Hlavní obsah

Kůň zapadl do hlubokého sněhu, pomoci museli hasiči i policisté

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen vozidla mohou zapadnout ve sněhu, stát se to může i koni. O tom se přesvědčil majitel koně z Valašska. V sobotu 25. února krátce po poledni mu jeho kůň mezi obcemi Malá a Velká Lhota zapadl do hlubokého sněhu. Samotnému se mu ho nepodařilo vytáhnout a museli zasáhnout hasiči.

Foto: HZS Zlín s laskavým volením místního občana

Kůň zapadlý v hlubokém sněhu.

Článek

„Kůň pravděpodobně uklouzl, neudržel rovnováhu a propadl se do závěje. Přitom si zranil pravou přední končetinu,“ sdělil mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Na místo proto vyrazili profesionální hasiči spolu s policisty.

Kůň ležel v závěji asi 150 metrů od silnice přibližně půl hodiny, hasiči ho proto zakryli dekou, aby neprochladl. Na místo se mezitím dostavili také místní občané, kteří se zasahujícími hasiči a policisty pokoušeli koně dostat na nohy. Ten se ale nadále bortil ve sněhu.

Nakonec přišel na řadu široký pás a koně se podařilo odtáhnout do míst, kde je méně sněhu a koně bylo tak snazší postavit na nohy. „S využitím lana a lidské síly byl kůň postaven na nohy, k čemuž přispěli všichni přítomní. Do daného místa se technika nedostala a nebylo tak možné realizovat původní plán s použitím traktoru. Koně si přebral majitel a odvedl ho na ošetření se zraněnou přední nohou,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám