Hlavní obsah

Kulečníková sezóna 2012/2013 je v plném proudu

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letní pauze odstartovala kulečníková sezóna 2012/2013. Hráči nabrali nové síly, ale také zkušenosti na tréninkových kempech a ve sparingových zápasech.

Foto: Pavel Halamka, BC Harlequ´in Praha

Bohdan Ivanec

Článek

Nové zkušenosti mohli hráči a hráčky aplikovat v praxi hned v sobotu 1. září na prvním turnaji sezony - ČMBS Open. Hráči bojovali o poháry i finanční odměny: 1. místo - pohár a 3000 Kč; 2. místo - pohár a 1400 Kč; 3. - 4. místo - pohár a 700 Kč; 5. - 8. místo - 300 Kč. Hrála se disciplína 8-ball, spíše známá jako osmička.

Na turnaj do pražských Vršovic dorazilo 17 hráčů z celé České republiky a po skupinových bojích postoupilo do následujícího DKO pavouka 12 hráčů. Ve finále se utkali Jan Meisner (SK Billard Centrum Praha) a Slavo Dorobant (BC Mladá Boleslav) a konečný výsledek 6:4 znamenal pro Honzu první místo. Honza za celý den prohrál pouze jeden zápas a to ve skupině s Mário Maričem (BIO SYSTÉM Plzeň). Třetí příčku obsadil Dan Milý (BC Golden Horn Praha) a Honza Janata (SK Billard Centrum Praha) místo čtvrté.

O týden později odstartovaly ligové soutěže. Jak je v poolbilliardu (lidově poolu) zvykem, ve stejný den se hrály oblastní ligy i extraliga. Hrála se disciplína 8-ball neboli osmička. Oblasti vyhrál hráč reprezentující klub SK Billard Centrum Praha Michal Horák, který ve vypjatém finále porazil Bohdana Ivance z klubu BC Harlequ´in Praha. V extralize se v prvním kole dařilo nejvíce opět hráči klubu SK Billard Centrum Praha Honzovi Janatovi, který zvítězil ve finále nad Davidem Žalmanem z klubu MPC Pardubice.

V sobotu 22. září se hrála disciplína 9-ball neboli devítka. Oblastní ligy ovládl Dávid Erös (SK Billard Centrum Praha), který obsadil první místo po boji s Bohdanem Ivancem s výsledkem 7:2. Ve finále extraligy se sešli opět Janata Jan a Žalman David. David se nekompromisně pomstil za finále osmičky a s výsledkem 9:1 se radoval z první příčky.

V relativně mladé disciplíně 10-ball (desítka) se o týden později v oblastní lize radoval na první příčce hráč klubu BC Renda Roudnice nad Labem Jan Krupička, který se ve finále utkal s Leošem Tomsem hrajícím za BC Kralupy, skóre 7:6. Extraligu desítky ovládl David Žalman, který se dostal do finále přes Honzu Janatu, kterého v semifinále porazil 8:3. Finále vyhrál poměrem 8:7 nad Janem Bernáškem (Balabuška Praha). 

V sobotu 13. října se odehraje disciplína 14.1-ball (nekonečná). Na turnaje můžete přijít buď do klubu BC Harlequ´in Praha (oblastní liga) nebo Balabuška Praha (extraliga). Vstupné zdarma.

Podrobnější informace a kompletní výsledky lze zjistit na oficiálním webu Českomoravského billiardového svazu: www.cmbs.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám