Hlavní obsah

Krnov hlásí první nakažené koronavirem

Novinky, Eliška Šťastná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Krnov hlásí první dva pacienty nakažené koronavirem Covid-19. Oba případy spolu souvisejí, hygienici proto nyní trasují jejich další kontakty.

Foto: Město Krnov

Nákazu novým typem koronaviru testy prokázaly u dvou pacientů.

Článek

„Aktuálně máme v Krnově dva pacienty pozitivně testované na koronavirus,“ potvrdil informaci Krajské hygienické stanice starosta Krnova Tomáš Hradil. První případ byl ve městě zaznamenán ve čtvrtek 19. března.

V rámci prevence starosta obyvatele znovu vyzval k důslednému dodržování všech opatření a vzájemné ohleduplnosti. „Oceňuji, že drtivá většina obyvatel Krnova nosí roušky, dodržuje všechna nařízení a doporučení. Musíme se chovat zodpovědně a vydržet," uvedl.

Výskytu viru se přizpůsobila i krnovská nemocnice, která ve čtvrtek spustila pandemický plán. „Byla přijata celá řada opatření, která zpřísňují chod nemocnice. Původně jsme si mysleli, že k tomuto kroku dojde v pondělí, ale výskyt nákazy ve spádové oblasti naše rozhodnutí urychlil,“ sdělil ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec.

Nemocnice proto uzavírá některé vchody, omezuje provoz ambulancí a přechází do provozu na směny, aby předcházela šíření případné nákazy v kolektivu. Od čtvrtka je zároveň v provozu nové odběrné místo pro testování pacientů s podezřením na koronavirus.

Ve stanu umístěném za novou lékárnou zdravotníci provádějí odběry pouze lidem, kteří mají doporučení od epidemiologa a přijedou vlastním autem. Za těmi, kdo doporučení sice mají, ale dorazit nemohou, vyjíždí speciální tým.

Oba způsoby testování jsou podle Václavce již plně v provozu. „Za včerejšek jsme provedli 64 testů ve stanu, 2 rychlotesty a 17 testů na výjezdech,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám