Hlavní obsah

Kriminalisté obvinili střelce ze Vsetínska z pokusu vraždy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Z pokusu vraždy obvinili v sobotu 8. prosince zlínští kriminalisté čtyřiapadesátiletého muže, který v obci na Vsetínsku chtěl pistolí zastřelit jednašedesátiletého provozovatele restaurace.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Obviněný je stíhán vazebně, v případě prokázání viny mu hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody,“ informovala v úterý 11. prosince krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Incident se podlce mluvčí odehrál ve čtvrtek 6. prosince. Opilý muž se ve večerních hodinách vydal s legálně drženou pistolí do restaurace za provozovatelem s úmyslem ho usmrtit, protože nebyl spokojený s tím, jak byla finančně hodnocena jeho přítelkyně, která v restauraci pracovala.

Do restaurace se však nedostal, protože už byla uzavřená. Proto několikrát zabouchal a kopl do dveří v domnění, že majitel vyjde ven.

„Když nevycházel, nabil pistoli a vystřelil do okna, kde se svítilo a byla za ním vidět silueta postavy. Muže naštěstí minul, kulka proletěla několik centimetrů nad jeho hlavou. Útočník z místa odešel domů, kde ho následně zadrželi policisté,“ popsala událost Lenka Javorková.

Vyšetřovatel uplynulou sobotu čtyřiapadesátiletého střelce obvinil z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy, hrozí mu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval.

V letošním roce je to ve Zlínském kraji sedmá vražda nebo pokus o vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám