Hlavní obsah

Kriminalisté obvinili dva cizince, kteří surově zbili a shodili z terasy muže

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Do vazební věznice poslal ve středu 9. října zlínský soud dva cizince, kteří v pondělí 7. října kolem čtvrté hodiny ranní ve Zlíně přepadli a těžce zranili jiného cizího státního příslušníka. Oběma násilníkům hrozí až desetileté vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Zraněného cizince odvezli záchranáři do nemocnice. Ilustrační foto.

Článek

„Incident se odehrál na vstupní terase u domu, v němž šestatřicetiletý cizinec, který bydlí v jednom z pokojů, pořádal večírek na rozloučenou, jelikož měl druhý den odcestovat do své rodné země. Na večírek přizvali jeho známí další muže, které pořádně nikdo neznal. Všichni popíjeli alkohol až do pozdních večerních, respektive ranních hodin,“ informovala dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Kolem čtvrté hodiny ráno odjížděli z večírku i dva téměř neznámí pánové a ti se venku na terase dostali s šestatřicetiletým cizincem do konfliktu, při kterém ho nečekaně agresivně fyzicky napadli.

„Nejprve ho bili pěstmi do obličeje a poté ho úmyslně strčili z terasy, až poškozený přepadl přes zábradlí a z téměř čtyřmetrové výšky spadl na zem na udusanou hlínu. Do ležícího muže pak ještě několikrát kopli a z místa odjeli,“ popsala incident policistka.

Pomoc muži poskytly ženy, které byly v uvedeném domku rovněž ubytované. Všichni přítomní na večírku byli cizinci ze stejné východní země.

Policisté se o napadení dozvěděli od rychlé záchranné služby, kterou přivolali spolubydlící zraněnému muži až v pondělí před polednem. Muž skončil v nemocnici na traumatologickém oddělení s několika zlomeninami, pohmožděninami a tržnými ranami.

„S ohledem na podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví si vyšetřování případu převzali zlínští kriminalisté, kteří společně s dalšími kolegy rozjeli pátrání po útočnících. Jelikož k nim měli od účastníků večírku málo informací, které by jim pomohly cizince ztotožnit, bylo pátrání po nich poměrně problematické. Zadržet se je podařilo druhý den odpoledne v ubytovně poblíž Zlína,“ řekla Lenka Javorková.

Kriminalisté oba cizince ve věku 19 a 32 let obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví spáchaného ve formě spolupachatelství, za což jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám