Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli a obvinili muže, který s nožem přepadl řidiče autobusu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V olomoucké vazební věznici skončil v sobotu 6. ledna dvaatřicetiletý muž, který ve středu 3. ledna v Podkopné Lhotě na Zlínsku s kuchyňským nožem přepadl a zranil řidiče autobusu. "Za loupež se zbraní mu hrozí až desetileté vězení,“ sdělila v pondělí policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Zlínští kriminalisté vypátrali lupiče za necelé dva dny. „Pachatele zadrželi v pátek dopoledne v místě jeho současného bydliště v obci na Zlínsku a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu loupež. Trestní rejstřík mladého muže je čistý. K činu se přiznal s tím, že svým jednáním si chtěl vylepšit neutěšenou finanční situaci,“ uvedla policistka.

Ve středu před desátou hodinou večer v Podkopné Lhotě nastoupil muž na konečné stanici do autobusu, v němž seděl pouze jeho šestapadesátiletý řidič.

„Bez varování na něj zaútočil kuchyňským nožem a snažil se ho obrat o peníze. Pouze díky duchapřítomnosti řidiče nedošlo k závažnému, život ohrožujícímu zranění. Přesto si jeho zranění vyžádalo ošetření v nemocnici. Řidiči se podařilo násilníka vytlačit z autobusu a z místa ujet,“ popsala událost Monika Kozumplíková. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám