Hlavní obsah

Kralupy v neděli zažijí fotbalové derby odvěkých místních rivalů

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kralupech nad Vltavou se v neděli 4. března po nekonečně dlouhých letech spolu utkají dvě městské fotbalové legendy. FK Čechie Kralupy si to na zeleném trávníku rozdá se svým odvěkým soupeřem FK Kralupy 1901 (dříve též Kaučuk, Lokomotiva, SK Kralupy).

Foto: Ilustrační foto: Martin Tlustý

Na trávníku kralupského fotbalového hřiště V Olších bývá před brankou občas veselo. Tedy jak pro koho.

Článek

Duel se uskuteční v rámci osmé skupiny Českého poháru, kde mimo Čechie A a FKK 1901 proti sobě hrají ještě Dolany B a SK Vojkovice A. Do dalších pohárových kol postupuje pouze vítěz skupiny.

FK Kralupy 1901 se právě nachází na druhém místě okresního přeboru. Týmy Čechie A i Vojkovice A aktuálně nalezneme hned v první třetině tabulky III. B třídy. Tyto dva kluby opustily okresní přebor teprve nedávno. Tým Dolany B se momentálně nachází až ve druhé polovině tabulky IV. B třídy.

Hrát se bude na travnaté ploše kralupského fotbalového svatostánku V Olších, výkop bude ve 14.00 hodin. Sestavy obou jedenáctek oznámí trenéři Jiří Hořínek (Čechie) a Antonín Šimek (FK Kralupy 1901) těsně před utkáním. Funkcionáři i fandové obou místních týmů označují nadcházející nedělní pohárové utkání za vysoce prestižní záležitost.

Reklama

Výběr článků

Načítám