Hlavní obsah

Kralupští si v nouzi dokážou zajistit posyp a úklid Masarykova mostu sami

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nenadálé námraze a náledí se do zprůjezdnění Masarykova mostu mohou nově aktivně zapojit i posypová a úklidová vozidla Technických služeb Města Kralupy.

Foto: Martin Tlustý

Kralupskou Mostní ulicí profičí denně velmi početné kolony osobních i nákladních vozidel, jakož i autobusů.

Článek

Rada Města Kralupy nad Vltavou čerstvě schválila, že v případě nenadálé námrazy a náledí mohou posypová a úklidová vozidla Technických služeb města nově provádět posyp ledovky či úklid sněhu rovněž na klíčové části hlavní průjezdní komunikace městem, a to mezi světelnou křižovatkou Na Františku až po semafor na křižovatce ulic Mostní / Třebízského v Lobečku.

Město tyto případné mimořádné posypy a úklidy, které mají během možné kalamity umožnit vozidlům zejména bezpečné překonání Masarykova mostu, pokryje ze svých prostředků.

Celou trasu hlavního průtahu městem, silnice 2. třídy II/101 (přes most) a II/240 (směr Velvary) však bude nadále uklízet i opravovat SÚS - Správa a údržba silnic, a to v celé jejich délce.

Moudré usnesení městských zastupitelů tedy umožňuje jak provedení zásahu, tak chrání řidiče posypového nebo úklidového vozidla. Ten by jinak v případě sebemenší nehody a způsobené škody, což se na ledovce a sněhu může velice snadno stát, mohl být sankcionován (hlavně finančně, a to včetně možné spoluúčasti při náhradě škody), pokud by prováděl posyp nebo úklid na vlastní pěst a mimo určený prostor.

I jen poškrábaný bok či promáčknutý blatník zejména u vozidla vyšší třídy totiž může dnes při opravě v autorizovaném servisu vyjít na dlouhé desítky tisíc korun.

Usnesení Rady Města Kralupy bylo vyvoláno neblahou zkušeností z poloviny listopadu letošního roku, kdy v jednom z mrazivých dnů došlo k několikahodinovému totálnímu kolapsu hlavního průjezdu městem - příčinou tehdy byl neprůjezdný Masarykův most kvůli neošetřené ledovce.

O přípravě Technických služeb města na letošní zimu pojednává jedna z posledních reportáží Kralupského televizního zpravodajství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám