Hlavní obsah

Kralupský hokejový dorost si to rozdal s Kanaďany z Ontaria

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 17. prosince se úderem 14. hodiny na zimním stadiónu v Kralupech nad Vltavou uskutečnilo mezinárodní utkání kralupského dorostu se středoškolským hokejovým týmem z kanadského Hamiltonu. Kanaďané, studenti Hillfield Strathallan College, výborně bruslili a začali utkání pěkně zostra.

Foto: Martin Tlustý

Kanadská svatyně zas tak neprůstřelná nebyla.

Článek

Než se kralupští junioři stačili rozkoukat, tak na konci první třetiny bylo skóre 0:3 pro hosty. Kralupy se ale nevzdaly.

Hned v úvodu druhé třetiny pronikl před brankáře HSC Homolka a nekompromisně skóroval. Tím snížil vedení HSC na 3:1. Dál se hrál rychlý a pohledný hokej, střelecky se však Kralupům mohlo dařit lépe. V polovině druhé třetiny však vsítil druhý kralupský gól Maryško za asistence Tůmy a Homolky. Své střelecké ambice se rozhodl uplatnit také Homolka, který za asistence Tůmy ukázkově srovnal skóre na 3:3.

S jídlem narostla Kralupákům chuť, rychlý Holoubek ukázkově pronikl přes kanadské obránce a načechral síť za zády kanadského gólmana. A Kralupy najednou vedly 4:3. Kanaďané ovšen nejsou žádná ořezávatka, před koncem třetiny elegatně převezli domácí obranu a Babington za asistence McLeoda srovnal skóre na 4:4.

Do závěrečné třetiny nastoupil tým HSC se silnou motivací neprohrát. Jeho útočníci hned od začátku zahájily mohutný tah na branku domácích. Pátý kanadský gól nakonec vstřelil Reid, který si během svého nájezdu dokázal kralupského brankáře důkladně přečíst.

Domácí se dlouho pokoušeli opět vyrovnat, což se nakonec Holoubkovi s asistencí Dřevínka povedlo. Těsně před koncem hrály Kralupy přesilovku, ale místo kýženého gólu do kanadské sítě skončil puk v kralupské svatyni. Linsday totiž zachytil přihrávku, kterou s důvěrou přeposlal Reidovi a ten zcela nekompromisně upravil skóre na 5:6.

Protože šlo o konec zápasu a rozdíl jediného gólu, rozhodl se kralupský trenér Radek Černý zkusit power play, což bývá jinak právě kanadská specialita. Dát vyrovnávací gól se však do konce utkání kralupským útočníkům přes veškerou snahu nepodařilo.

Utkání zámořského středoškolského celku s našimi dorostenci jasně ukázalo, že kralupský mládežnický hokej na tom herně rozhodně není špatně. Alfou a omegou jsou však peníze, které nové vedení kralupského a naštěstí již opět konsolidovaného hokejového klubu dnes shání skutečně jak horko, tak těžko!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám