Hlavní obsah

Královny krásy a hejtman darovali v Krajské nemocnici T. Bati krev

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Transfúzní stanici v Krajské nemocnici T. Bati zaplnily ve čtvrtek královny krásy. Bývalé vítězky soutěže Česká Miss i finalistky letošního ročníku tohoto soutěžního klání přijely do Zlína darovat krev a inspirovat tak další potenciální zájemce. Připojil se k nim také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Foto: Adéla Čuříková

Ředitelka soutěže Česká Miss Eva Čerešňáková

Článek

Jedním z důvodů, proč se akce uskutečnila zrovna ve zlínské nemocnici, byl fakt, že spolumajiteli soutěže Česká Miss Martinu Ditmarovi lékaři v krajské nemocnici zachránili život.

„Dnes je to přesně na den devět měsíců, co jsem tady byl hospitalizovaný s akutním zánětem slinivky břišní. Strávil jsem na ARO více než dva měsíce v umělém spánku, měl jsem několikrát otravu krve a nebýt dárců, asi bych tady už nebyl.”

Darovat krev přijely Česká Miss 2017 Michaela Habáňová, Česká Miss Supranational 2017 Tereza Vlčková, finalistky letošního ročníku soutěže Lucie Korubová a Barbora Bláhová a také ředitelka České Miss a bývalá královna krásy Eva Čerešňáková.

„Sama daruji krev již deset let, spolupracovala jsem také s Českým červeným křížem v rámci propagace dárcovství. Doufám, že tahle akce pomůže inspirovat naše fanoušky i kamarády a přivede do Zlína nové dárce krve.”

Akci podpořil a k odběru krve šel také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, který v minulosti daroval krev pravidelně.

„V mládí jsem daroval krev i plazmu řadu let, s nadsázkou se dá říct, že jsem byl na zlínské transfúzce kdysi jako doma,” konstatoval s úsměvem hejtman.

Krev dnes darovali také členové představenstva KNTB Lucie Štěpánková a Vlastimil Vajdák.

Reklama

Výběr článků

Načítám