Hlavní obsah

Krajské finále Přeboru škol 2016 v orientačním běhu hostil Havířov

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktivní oddíl orientačního běhu SKOB Havířov uspořádal ve středu 18. května pro žáky základních a středních škol krajské finále Přeboru škol 2016 s postupem do celostátního finále, které se bude konat 8. června v Praze.

Foto: Josef Zajíc

Havířov 18. května 2016. Krajské finále Přeboru škol 2016 v orientačním běhu. Start.

Článek

Centrum závodu krajského finále bylo na hřišti základní školy M. Pujmanové v Havířově - Šumbarku.

SKOB Havířov je jediným aktivním oddílem v okrese Karviná. Svou činnost zahájil v roce 1980 a od té doby se podílí na rozvoji orientačního sportu především na základních a středních školách v Havířově a okolí. Pořádá a organizuje závody a akce Slezské zimní ligy, ale také klasifikační závody Moravskoslezského kraje a závody zemského žebříčku Moravy. Okresního finále se zúčastnilo více než 16 škol a 463 závodníků.

Na postupové závody systému Přeboru škol 2016 se sjeli reprezentanti čtyř okresů Moravskoslezského kraje - Opava, Karviná, Frýdek-Místek a Ostrava. V osmi věkových kategoriích D 5, H 5 (4. - 5. třídy), D 7, H 7 (6. - 7. třídy), D 9, H 9 ( 8. - 9. třídy), DS, HS (1. - 4. ročník středních škol) se sjelo do Havířova 174 závodníků z 13 školních družstev.

Závod odstartoval v 10.00 v blízkosti základní školy M. Pujmanové. Běželo se na mapě pro orientační běh v měřítku 1:7500. Autor tratí Zdeněk Jakobi postavil náročné tratě odpovídající krajskému finále a věkovým kategoriím.

Výsledky jednotlivců v kategoriích:

D 5: Barbora Malysová - ZŠ Gorkého Havířov - 9:50, H 5: Ondřej Damek - ZŠ Zátopkových Třinec - 8:22. Vítězem družstev škol se stala ZŠ Zátopkových Třinec.

D 7: Edita Pipreková - ZŠ Mládežnická Havířov - 16:18, H 7: Adam Valík - ZŠ Englišova Opava - 19:31, D 9: Lenka Poláková - ZŠ Englišova Opava, H 9: Jiří Kostka - ZŠ Englišova Opava. Vítězem soutěže družstev a do celostátního kola postupuje ZŠ Masarykova Třinec

DS: Kateřina Argalášová - Gymnázium Třinec - 20:26, HS: Tomáš Valík - Mendelovo Gymnázium Opava - 25:24. Vítězi soutěže družstev škol se stali zvodníci Gymnázia Třinec.  Do celostátního finále postupuje i škola na druhém místě - Mendelovo Gymnázium Opava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám