Hlavní obsah

Kraj přistaví v karlovarské nemocnici patro pro plicní oddělení

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj připravuje další část rekonstrukce nemocnice v Karlových Varech. Díky investiční akci za téměř 70 miliónů korun vznikne na lůžkovém pavilonu C nástavba, do které se ze starého nevyhovujícího pavilonu přestěhuje plicní oddělení.

Článek

Zastupitelstvo kraje rozhodlo, že dodavatele vybere formou otevřeného zadávacího řízení. Půjde o historicky první investici v Karlovarské krajské nemocnici s finanční spoluúčastí města Karlovy Vary.

Nové plicní oddělení s celkovou kapacitou dvacet lůžek se v nových prostorách dočká moderních pokojů pro dva až tři pacienty, malého zákrokového sálu a ambulantního bloku. V léčebném traktu se počítá i s prostorem pro spirometrii a inhalaci. Nové podlaží bude doplněno o zázemí pro personál a tři inspekční pokoje.

„Stavbu bychom chtěli zahájit na jaře příštího roku, potrvá zhruba osm měsíců. Zvýší se standard poskytované péče na plicním oddělení a očekáváme úspory v nákladech na energie. Pavilon C, nyní s vizáží starého paneláku, dostane spolu s novým 5. podlažím zároveň moderní fasádu, zateplení a opraveny budou jeho balkony,” řekl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik. 

Karlovarský kraj předpokládá, že investici zaplatí ze tří zdrojů. Z účelové dotace od Ministerstva zdravotnictví ČR ve výši 39 miliónů korun, částkou 15 miliónů z vlastního rozpočtu a díky už schválenému příspěvku od města Karlovy Vary ve výši 5 miliónů. V příštím roce kraj požádá město o dalších 10 miliónů korun a náměstek hejtmana Pánik věří, že odezva bude pozitivní.      

V současné době sídlí plicní oddělení v nevyhovujícím pavilonu z roku 1896, který je v havarijním stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám