Hlavní obsah

Kozel ve fraku reprezentoval v Arménii

Novinky, Věra Domášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské umělecké duo Kozel ve fraku - Anna Kukuczková a Vojtěch Svoboda - reprezentovalo ve dnech 22. - 26. července Českou republiku v arménském městě Tsaghkadzor na festivalu pantomimy.

Foto: KASIA CHMURA-CEGIEŁKOWSKA
Článek

Devátého ročníku Leonid Yengibaryan festivalu se zúčastnili také umělci z Arménie, Německa, Ruska, Jižní Afriky a Bangladéše. Kozel ve fraku zde uvedl představení Absurditky - pásmo autorských etud na různá témata s více či méně absurdním charakterem.

„Představili jsme náš, evropský styl moderní pantomimy, který se jistě vymykal hlavnímu uměleckému proudu tohoto festivalu. Soudě podle ohlasů diváků i ostatních performerů bylo naše představení velmi inspirativní. Jako lektoři workshopu jsme mohli předat mladším účastníkům alespoň něco z naší práce. Velmi příjemně nás překvapila otevřenost, zájem a spontaneita místního publika, kteří v hojném počtu klidně hodinu a půl před představením zaplňovali místa v hledišti,” uvedl Vojtěch Svoboda.

Kromě nových zkušeností si Kozel ve fraku odvezl i pozvání na festival pantomimy do Bangladéše. Navázal také kontakt s mimem Johnem Jacobsem z Jižní Afriky, který je bývalým studentem Maxmiliána Decrouxe a s Ekaterinou Varlakovou ze Sant Petersburgu.

Kozel ve fraku je je divadelní skupina, jejíž umělecké zaměření se soustředí na zkoumání, tvorbu a vývoj žánru moderní pantomimy a nonverbálního divadla. Oba interpreti jsou předními osobnostmi nastupující mladé generace mimů a herců mimického divadla. Mají za sebou studium na Katedře pantomimy pražské AMU a v oboru mají bohaté zkušenosti jak na české, tak mezinárodní divadelní scéně. 

Výběr článků

Načítám