Hlavní obsah

Kouzelnický festival Skleněný magik se přestěhoval do Jičína

Novinky, Magda Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Jičíně se ve dnech 25. a 26. října bude konat již 21. mezinárodní festival kouzel a iluzí Skleněný magik 2013. Tento festival se po dvaceti letech přestěhoval ze Železného Brodu do pohádkového města. Víkend bude plný kouzlení pro malé i dospělé, kouzlit se bude i přímo na ulici v centru města.

Foto: pořadatel
Článek

Ojedinělý kouzelnický víkend přinese divákům mnoho zajímavých zážitků. Na pátek a sobotu jsou připravena celkem čtyři veřejnosti přístupná soutěžní představení, která budou probíhat v Masarykově divadle, a další doprovodné akce po celém Jičíně.

Pro děti, ale i pro dospělé, je připraven program Kouzelníci Jičínu, který se koná v pátek 25. října od 14.00 hodin před radnicí na Žižkově náměstí. Zde bude připraveno mnoho soutěží, dárků a ukázek kouzel přímo před očima diváků a speciálně pro tuto akci je připravena jízda naslepo na sekacím traktůrku mezi živými překážkami.

Děti, které přijdou na Žižkovo náměstí převlečené či namalované jako kouzelník nebo čarodějnice, získají zdarma vstupenku na některé soutěžní představení. Pořadatelé této netradiční akce zůstávají věrni tradici a i v Jičíně zapojí do kouzel starostu města.

"V čase parlamentních voleb jsme se rozhodli, že bude starostovi města symbolicky setnuta hlava. Gilotina k tomu určená bude připravena na Galavečeru v sobotu 26. října od 19.30 hodin v Masarykově divadle. Na této akci vystoupí ti nejlepší kouzelníci i artisté, tanečníci a cvičitelé divokých šelem. Hlavním hostem večera bude zpěvák Petr Rezek," zve na závěr celého festivalu pořadatel Vladimír Gernat.

Všechny vstupenky budou slosovatelné a hlavní výhrou bude sprchový kout a motorová pila, které věnovali sponzoři. Více informací lze získat v Městském informačním centru, na webových stránkách www.sklenenymagik.cz nebo na facebookovém profilu Skleněný magik.   

Město Jičín také připravilo soutěž o 3 x dvě vstupenky na kouzelnický Galavečer. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku spojenou s městským zpravodajem. Výherci budou vylosováni v pátek na akci Kouzelníci Jičínu.

Bližší informace jsou na www.mujicin.cz a Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám