Hlavní obsah

Konec léta na zámku v Mníšku pod Brdy s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninový víkend se na zámku v Mníšku pod Brdy setkáme v neděli 30. srpna s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers, koncert proběhne v zahradě od 20 hodin. V sobotu při Hradozámecké noci 29. srpna nás pak čeká setkání s pohádkovými strašidýlky a slečnou Marplovou.

Foto: z archivu Ondřeje Havelky
Článek

Pro příznivce časů první republiky zazpívá na Mníšku v neděli 30. srpna od 20 hodin Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Společně se ocitneme v malebném prostředí zámecké zahrady a vrátíme se do 30. let minulého století. Melody Makers vzniky roku 1995 a v letošním roce oslaví své dvacáté výročí.

Jejich repertoár tvoří swingové a jazzové melodie, šlágry z hollywoodských muzikálů, americké skladby i raný český a slovenský džez. Používají i dobové nástroje, které spolu s účesy, oblečením a celkovým vystupováním navozují skutečně autentickou náladu.

Ondřej Havelka je považován za všestranného umělce, zpěváka, tanečníka i herce. Vzpomenout si můžeme na jeho role v nezapomenutelném Saturninovi, ve filmu Krakonoš a lyžníci nebo v mnoha pohádkách, jako například o Nosaté čarodějnici, Jak se peče štěstí i dalších. 

Na Mníšku se nám ovšem představí ve své nejtypičtější roli prvorepublikového gentlemana. „S letními prázdninami se tedy rozloučíme stylově. Zámek je ve svých komnatách zařízen právě jako v době první republiky, protože tehdy byl ještě obýván svými posledními majiteli,” uvedla kastelánka Jana Digrinová. Vstupenky na koncert budou k dispozici, více se dozvíte na stránkách zámku.

Poslední prázdninový víkend nás čeká ještě i tradiční a oblíbená Hradozámecká noc, a to v sobotu 29. srpna. Již v podvečer začne program na nádvoří zámku a k návštěvě komnat můžete využít zcela speciální prohlídky, které nabídnou úplně nový zážitek. 

„Pro děti bude připravena Pohádková prohlídka se strašidýlky a na větší a dospělé čeká průvodkyně slečna Marplová na Detektivních prohlídkách ve stylu Agathy Christie,” prozradila zástupkyně Ivana Černá.

Reklama

Výběr článků

Načítám