Hlavní obsah

Knížka Jonáše Ovanula má přilákat děti ke čtení i o tabuizovaných tématech

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S prdem se nadělá, pro děti je to do určitého věku tabuizované slovo, ale to právě láká. Ostatně o úniku vzduchu z konečníku toho najdete dost i na webech, od lyrické Balady o prdu po lékařské vysvětlení plynatost a s tím spojené nemoci meteorismu.

Foto: Host Brno
Článek

Útlou knížku Jonáše Ovanula Kdo si prdnul u dvora, má  pár desítek stránek, podstatě jde o komiks, vydal Host Brno. Prd tu najdete na každé stránce, pojatý jako detektivní pátrání, kdo si to u královského dvora, kde se princ Joachim z Nuslí uchází o ruku princezny Lenky, ulevil.

Dětem se určitě bude líbit, je to přece veselé, a přitom i trochu zakázané téma, o němž s v „dobrých“ rodinách taktně nemluví, případně se trocha zkaženého vzduchu svádí na psa, pokud nějakého máte, Jinak se taktně přechází, někdy to ale nejde.

V doslovu autor Jonáš Ovanul, píše…„Milé děti, vážení rodiče, není v naší zemi příliš zvykem mluvit veřejně o prdění, natož o něm psát knihy. Domníváme se, že je to nejen škoda, ale přímo trestuhodné zanedbání tématu, jehož vyloučení z výchovy může vést k pozdějším fatálním následkům. Naštěstí existuje celá věda zvaná flatulologie, jež si v poslední době klade za cíl i popularizaci výsledků svého výzkumu..."

Dále následuje rozbor, jak k přebytečnému vzduchu, který musí z těla ven, dochází.

Reklama

Výběr článků

Načítám