Hlavní obsah

Klub Kamarád v Kostomlatech oslavil desáté výročí vydařenou výstavou

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. prosince uspořádal Klub Kamarád v sále hospody Na Place v Kostomlatech nad Labem Adventní výstavu. Podobných akcí proběhly v těchto dnech desítky, nicméně kostomlatská výstava byla výjimečná. Klub Kamarád s ní oslavil desáté výročí své činnosti.

Foto: Jan Řehounek

Odpoledne to v hospodě Na Place vypadalo, jakoby se tam přestěhovaly celé Kostomlaty.

Článek

Klub kamarád je občanské sdružení, které si vytklo úkol vytvořit v Kostomlatech rodinné a kulturní centrum, které budou moci využívat nejen občané Kostomlat. Kromě nabídky volnočasových aktivit pro rodiče nejen na rodičovské dovolené, děti do tří let, děti do 7 let, školní děti, ale i pro seniory pořádá jednorázové akce a spravuje obecní knihovnu. Nově nabízí i krátkodobé hlídání dětí.

Adventní výstava se organizátorům vydařila. Jejich pozvání přijaly dvě desítky vystavovatelů, kteří přivezli široký sortiment zboží pro Vánoce – svíčky, ozdoby, bižuterii, dekorace, keramiku, perníčky, med a výrobky z něj, věnečky, knihy…

Obecní úřad vydal exkluzivní nástěnný kalendář pro rok 2018 s leteckými fotografiemi Kostomlat a přidružených obcí.

Většina vystavovatelů nabídla dětem i dospělým možnost vytvořit si sami dárek pro nejbližší, a tak děti zdobily perníčky, malovaly keramické drobnosti, vyráběly svíčky či korálkové ozdoby na stromeček, maminky si mohly udělat originální adventní svícen.

Vyvrcholením odpoledního programu pak bylo vystoupení dětí ze čtenářsko-dramatického kroužku – sehrály jednoaktovku o narození Ježíška a putování k Betlému.

Nezbývá, než Klubu Kamarád i Kostomlatským popřát mnoho takových vydařených aktivit a další roky bohulibé činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám