Hlavní obsah

Klokánek Štěrboholy otevřel své brány při Dni otevřených dveří

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 19. května se v jednom z Klokánků, zařízení, které spravuje Fond ohrožených dětí, konal Den otevřených dveří. Sláva to byla velká.

Foto: Petr Mráček

Den otevřených dveří v Klokánku Štěrboholy

Článek

Úderem 13. hodiny se otevřely brány Klokánku v Praze-Štěrboholích, který je jedním ze 17 zařízení, které spravuje Fond ohrožených dětí. 

Pro děti byla připravena řada soutěží, pro návštěvníky prohlídka prostor, aby viděli, jak je o děti umístěných v těchto zařízeních postaráno. A byla i tombola. Za symbolických 10 korun bylo možno vyhrát více než 200 cen.

Společnost AB Help společně se zástupci UniCredit bank a UniCredit leasing předali nová auta. Odstartován byl i nový projekt KlokART a KlokFAME. Jde o nový projekt, díky němuž přes prodej triček, mikin, hrníčků a dalších předmětů se podaří činnost celého fondu podpořit. K tomuto projektu se připojili společnosti Mall.cz a Slevomat. A také se díky tomuto projektu zrodila nová "celebrita" Pan Klokánek.

Na improvizovaném pódiu se vystřídala celá řada známých zpěváků a herců. Všichni přijeli vystoupit bez nároku na honorář a za to jim patří velké díky. Vystoupili Petra Hapková, Milan Peroutka, Monika Sommerová, Kamila Nývltová, Pepa Vágner, Bára Mottlová, Kája Pavlíček, Klára Kolomazníková, Tomáš Vaněk, Petr Kutheil, Leona Gyöngyösi, Magdalena Urbanová či herci René Přibil a Regina Řandová.

„Když můžu, pomůžu a ráda vždy podpořím dobrou a smysluplnou věc. Klokánky Fondu ohrožených dětí jsou smysluplné a jsem moc ráda, že se dobrým lidem podařilo tato unikátní zařízení zachránit,“ řekla zpěvačka Petra Hapková, která momentálně pracuje na své první sólové desce.  O ní prozradila, že bude z velké části složená z písniček psané přímo pro Petru, ale uslyšíme i vzpomínku na jejího tátu Petra Hapku.

„Je to super, když někdo něco takového dělá, a ještě se o to stará, když to slouží pro děti, které potřebují okamžitou pomoct. A těší mne, že se ti lidé ještě snaží to stále vylepšovat. Jsem moc rád, že jsem byl pozván a kdykoli přijdu zase,“ podotkl zpěvák Pepa Vágner, který hraje v několika muzikálech najednou a pracuje na novém singlu. 

„Když jsem byla pozvána, nemohla jsem říct ne. Sama pocházím z dětského domova a tak cítím jako svoji povinnost podobným akcím pomoci. Klokánek je skvělé zařízení. Líbí se mi ta myšlenka, koncepce. Je to lepší než když jsou děti v dětském domově,” prozradila mladá zpěvačka Magdaléna Urbanová, které fandí třeba stálice české hudební scény Marie Rottrová.

Na závěr odpoledne se všichni sešli u ohniště a opékali buřty. 

Reklama

Výběr článků

Načítám